Instructies

4 personen

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

1

Vul een kom met ijsblokjes en water.

2 stengels Rabarber
2

Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.

0,5 venkels
3

Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.

1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4

Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.

TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5

Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.

peper, zout
6

Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.

boter
7

Smelt een klontje boter in een pan.

200 g gerookt spek
8

Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.

400 g kippenlevers
9

Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.

10

Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.

4 el Meli Honing, 1 scheutje frambozenazijn
11

Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
8 Walnoten
12

Hak de walnoten grof.

13

Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.