Instructies
4 personen
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13