Instructies

4 personen

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

1

Vul een kom met ijsblokjes en water.

2 stengels Rabarber
2

Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.

0,5 venkels
3

Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.

1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4

Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.

TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5

Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.

peper, zout
6

Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.

boter
7

Smelt een klontje boter in een pan.

200 g gerookt spek
8

Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.

400 g kippenlevers
9

Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.

10

Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.

4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11

Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.

8 Walnoten
12

Hak de walnoten grof.

13

Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.