dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met quinoa en fetakaas (thumbnail)Salade met quinoa en fetakaas

Salade met quinoa en fetakaas

40m
17
100%
3.4K
Recepten

Salade met quinoa en fetakaas

Quinoa zijn ‘pseudograantjes’ uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Intussen heeft quinoa al z’n weg gevonden naar onze supermarkten. Het is een voedzaam alternatief voor rijst of aardappelen.Quinoa is ook perfect geschikt om er vegetarisch mee te koken. Jeroen gebruikt het als basis voor een salade met veel verse groenten en met fetakaas als smaakmaker. Gebruik bij voorkeur originele feta, op basis van schapen- of geitenmelk.
Salade met quinoa en fetakaas (thumbnail)Salade met quinoa en fetakaas

Salade met quinoa en fetakaas

40m
17
100%
3.4K
Recepten

Salade met quinoa en fetakaas

Quinoa zijn ‘pseudograantjes’ uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Intussen heeft quinoa al z’n weg gevonden naar onze supermarkten. Het is een voedzaam alternatief voor rijst of aardappelen.Quinoa is ook perfect geschikt om er vegetarisch mee te koken. Jeroen gebruikt het als basis voor een salade met veel verse groenten en met fetakaas als smaakmaker. Gebruik bij voorkeur originele feta, op basis van schapen- of geitenmelk.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
0,5 liter
Quinoa
250 g
Rode ui
1
Rode paprika's
2
Gele paprika
1
Olijfolie
Courgette
1
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Lente-uien
4
Basilicum
1 bosje
Platte peterselie
Zwarte olijven
100 g
Peper
Zout
Feta
200 g
Limoenen
0,5

Benodigdheden

Een fijne rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

0,5 liter groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Bereiding

250 g quinoa
2
Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.
1 rode ui
3
Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.
2 rode paprika's, 1 gele paprika
4
Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe.
TIPGerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.
4 lente-uien
8
Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.
1 bosje basilicum, platte peterselie, 100 g Zwarte olijven
9
Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken.  Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.
peper, zout
10
Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)

Serveren

200 g feta, 0,5 limoenen
11
Snij de fetakaas in blokjes of verbrokkel de kaas met de hand.  Leg bovenop elke portie quinoa met groenten een portie van de Griekse kaas.  Rasp er tenslotte een beetje zeste van limoen over en druppel een klein beetje van het limoensap over de borden.
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voorbereiding

0,5 liter groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Bereiding

250 g quinoa
2
Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.
1 rode ui
3
Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.
2 rode paprika's, 1 gele paprika
4
Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe.
TIPGerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.
4 lente-uien
8
Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.
1 bosje basilicum, platte peterselie, 100 g Zwarte olijven
9
Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken.  Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.
peper, zout
10
Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)

Serveren

200 g feta, 0,5 limoenen
11
Snij de fetakaas in blokjes of verbrokkel de kaas met de hand.  Leg bovenop elke portie quinoa met groenten een portie van de Griekse kaas.  Rasp er tenslotte een beetje zeste van limoen over en druppel een klein beetje van het limoensap over de borden.
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met quinoa en fetakaas (thumbnail)Salade met quinoa en fetakaas
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,5 liter
Quinoa
250 g
Rode ui
1
Rode paprika's
2
Gele paprika
1
Olijfolie
Courgette
1
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Lente-uien
4
Basilicum
1 bosje
Platte peterselie
Zwarte olijven
100 g
Peper
Zout
Feta
200 g
Limoenen
0,5

Salade met quinoa en fetakaas

Quinoa zijn ‘pseudograantjes’ uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Intussen heeft quinoa al z’n weg gevonden naar onze supermarkten. Het is een voedzaam alternatief voor rijst of aardappelen.Quinoa is ook perfect geschikt om er vegetarisch mee te koken. Jeroen gebruikt het als basis voor een salade met veel verse groenten en met fetakaas als smaakmaker. Gebruik bij voorkeur originele feta, op basis van schapen- of geitenmelk.
Instructies

Voorbereiding

0,5 liter groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Bereiding

250 g quinoa
2
Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.
1 rode ui
3
Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.
2 rode paprika's, 1 gele paprika
4
Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe.
TIPGerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.
4 lente-uien
8
Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.
1 bosje basilicum, platte peterselie, 100 g Zwarte olijven
9
Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken.  Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.
peper, zout
10
Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)

Serveren

200 g feta, 0,5 limoenen
11
Snij de fetakaas in blokjes of verbrokkel de kaas met de hand.  Leg bovenop elke portie quinoa met groenten een portie van de Griekse kaas.  Rasp er tenslotte een beetje zeste van limoen over en druppel een klein beetje van het limoensap over de borden.