Instructies
4 personen
Voorbereiding
0,5 liter groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.
Bereiding
250 g quinoa
2
Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.
1 rode ui
3
Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.
2 rode paprika's, 1 gele paprika
4
Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.
1 courgette
6
Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.
komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe.
TIPGerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.
4 lente-uien
8
Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.
1 bosje basilicum, platte peterselie, 100 g Zwarte olijven
9
Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken. Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.
peper, zout
10
Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)
Serveren
200 g feta, 0,5 limoenen
11