dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika (thumbnail)Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

45m
21
-
4.1K
Recepten

Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

Een maaltijdsalade met reepjes inktvis en een dressing op basis van feta en geroosterde paprika.
Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika (thumbnail)Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

45m
21
-
4.1K
Recepten

Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

Een maaltijdsalade met reepjes inktvis en een dressing op basis van feta en geroosterde paprika.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Romeinse sla
Rucola
Rode uien
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Zwarte olijven
4 el
Komkommer
1
Rode puntpaprika's
2
Oregano (vers)
1 takje
Inktvis
400 g
Bloem
75 g
Maïzena
75 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Rode paprika's
3
Rode chilipeper
1
Look
3 teentjes
CitroenHet sap van een halve
1
Feta
200 g
Tijm
Rozemarijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
3 rode paprika's, 1 rode chilipeper
2
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat en leg er een chilipeper bij.
3 teentjes Look
3
Plet de look en leg de teentjes tussen de paprika’s.
tijm, rozemarijn
4
Leg de takjes tijm en rozemarijn ertussen, kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de schaal 30 minuten in de oven, tot de paprika’s helemaal gaar zijn.
2 rode uien, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de rode ui in ringen en laat ze marineren in een scheut rodewijnazijn.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes, zonder de zaadlijsten.
7
Doe de blokjes bij de rode ui.
2 rode puntpaprika's
8
Snijd de puntpaprika’s fijn en doe ze erbij.
4 tomaten
9
Snijd de tomaten in plakken en doe ze bij de rest van de salade.
1 takje Oregano (vers)
10
Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe.
4 el Zwarte olijven, 1 snuifje zout
11
Strooi er wat grof zout over en doe de zwarte olijven erbij.
Romeinse sla
12
Snijd de Romeinse sla in de lengte in twee.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder
13
Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder. Doe er peper en zout bij.
400 g inktvis
14
Spoel de inktvis, dep hem droog en snijd het visvlees in reepjes. Leg de reepjes in de bloemmengeling.
200 g feta
15
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe ze samen met de look en de chilipeper in de pot van de blender en voeg er ¾ van de feta aan toe.
1 takje Oregano (vers), 1 citroen (Het sap van een halve )
16
Doe er een scheut olijfolie, enkele takjes verse oregano en het sap van een halve citroen bij. Mix de dressing glad.
17
Laat een goede scheut arachideolie heet worden in een pan.
18
Wentel de reepjes inktvis nog eens door de bloem en schud de overtollige bloem eraf in een zeef.
1 snuifje zout
19
Bak de reepjes inktvis in de olie. Werk in kleine delen. Laat de krokant gebakken inktvis even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
20
Snijd de Romeinse sla nog eens in twee en schik de stukken op een schaal.
Rucola
21
Meng de salade. Lepel de salade over de stukken Romeinse sla, gevolgd door wat rucola.
22
Schep wat van de feta-paprikadressing over de salade. Brokkel er de rest van de feta over. Werk af met de krokante stukken inktvis.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
2
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat en leg er een chilipeper bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
3 rode paprika's, 1 rode chilipeper
2
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat en leg er een chilipeper bij.
3 teentjes Look
3
Plet de look en leg de teentjes tussen de paprika’s.
tijm, rozemarijn
4
Leg de takjes tijm en rozemarijn ertussen, kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de schaal 30 minuten in de oven, tot de paprika’s helemaal gaar zijn.
2 rode uien, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de rode ui in ringen en laat ze marineren in een scheut rodewijnazijn.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes, zonder de zaadlijsten.
7
Doe de blokjes bij de rode ui.
2 rode puntpaprika's
8
Snijd de puntpaprika’s fijn en doe ze erbij.
4 tomaten
9
Snijd de tomaten in plakken en doe ze bij de rest van de salade.
1 takje Oregano (vers)
10
Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe.
4 el Zwarte olijven, 1 snuifje zout
11
Strooi er wat grof zout over en doe de zwarte olijven erbij.
Romeinse sla
12
Snijd de Romeinse sla in de lengte in twee.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder
13
Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder. Doe er peper en zout bij.
400 g inktvis
14
Spoel de inktvis, dep hem droog en snijd het visvlees in reepjes. Leg de reepjes in de bloemmengeling.
200 g feta
15
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe ze samen met de look en de chilipeper in de pot van de blender en voeg er ¾ van de feta aan toe.
1 takje Oregano (vers), 1 citroen (Het sap van een halve )
16
Doe er een scheut olijfolie, enkele takjes verse oregano en het sap van een halve citroen bij. Mix de dressing glad.
17
Laat een goede scheut arachideolie heet worden in een pan.
18
Wentel de reepjes inktvis nog eens door de bloem en schud de overtollige bloem eraf in een zeef.
1 snuifje zout
19
Bak de reepjes inktvis in de olie. Werk in kleine delen. Laat de krokant gebakken inktvis even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
20
Snijd de Romeinse sla nog eens in twee en schik de stukken op een schaal.
Rucola
21
Meng de salade. Lepel de salade over de stukken Romeinse sla, gevolgd door wat rucola.
22
Schep wat van de feta-paprikadressing over de salade. Brokkel er de rest van de feta over. Werk af met de krokante stukken inktvis.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
2
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat en leg er een chilipeper bij.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika (thumbnail)Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika
4 personen
45m
Ingrediënten
Romeinse sla
Rucola
Rode uien
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Zwarte olijven
4 el
Komkommer
1
Rode puntpaprika's
2
Oregano (vers)
1 takje
Inktvis
400 g
Bloem
75 g
Maïzena
75 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Rode paprika's
3
Rode chilipeper
1
Look
3 teentjes
CitroenHet sap van een halve
1
Feta
200 g
Tijm
Rozemarijn

Salade met krokante inktvis en dressing met feta en paprika

Een maaltijdsalade met reepjes inktvis en een dressing op basis van feta en geroosterde paprika.
Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
3 rode paprika's, 1 rode chilipeper
2
Schil de paprika’s, snijd ze in twee en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat en leg er een chilipeper bij.
3 teentjes Look
3
Plet de look en leg de teentjes tussen de paprika’s.
tijm, rozemarijn
4
Leg de takjes tijm en rozemarijn ertussen, kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Schuif de schaal 30 minuten in de oven, tot de paprika’s helemaal gaar zijn.
2 rode uien, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Snijd de rode ui in ringen en laat ze marineren in een scheut rodewijnazijn.
1 komkommer
6
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes, zonder de zaadlijsten.
7
Doe de blokjes bij de rode ui.
2 rode puntpaprika's
8
Snijd de puntpaprika’s fijn en doe ze erbij.
4 tomaten
9
Snijd de tomaten in plakken en doe ze bij de rest van de salade.
1 takje Oregano (vers)
10
Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe.
4 el Zwarte olijven, 1 snuifje zout
11
Strooi er wat grof zout over en doe de zwarte olijven erbij.
Romeinse sla
12
Snijd de Romeinse sla in de lengte in twee.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder
13
Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder. Doe er peper en zout bij.
400 g inktvis
14
Spoel de inktvis, dep hem droog en snijd het visvlees in reepjes. Leg de reepjes in de bloemmengeling.
200 g feta
15
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe ze samen met de look en de chilipeper in de pot van de blender en voeg er ¾ van de feta aan toe.
1 takje Oregano (vers), 1 citroen (Het sap van een halve )
16
Doe er een scheut olijfolie, enkele takjes verse oregano en het sap van een halve citroen bij. Mix de dressing glad.
17
Laat een goede scheut arachideolie heet worden in een pan.
18
Wentel de reepjes inktvis nog eens door de bloem en schud de overtollige bloem eraf in een zeef.
1 snuifje zout
19
Bak de reepjes inktvis in de olie. Werk in kleine delen. Laat de krokant gebakken inktvis even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
20
Snijd de Romeinse sla nog eens in twee en schik de stukken op een schaal.
Rucola
21
Meng de salade. Lepel de salade over de stukken Romeinse sla, gevolgd door wat rucola.
22
Schep wat van de feta-paprikadressing over de salade. Brokkel er de rest van de feta over. Werk af met de krokante stukken inktvis.