Gebakken kaastaart met abrikozenconfituur
Gebakken kaastaart met abrikozenconfituur
Gebakken kaastaart met abrikozenconfituur
Gebakken kaastaart met abrikozenconfituur
Ingrediënten
4 personen
Boter
230 g
Water
110 g
Bloem
500 g
Kristalsuiker
260 g
Zout
1 snuifje
Eieren
5
Eigeel
1
Melk
0,2 l
Vanillestok
1
Platte kaas
500 g
Abrikozenconfituur
300 g
Benodigdheden
Een springvorm met anti aanbaklaag 26 cm o, een keukenmachine met klophaak en deeghaak, een weegschaal, een garde, een maatbeker, vershoudfolie, een deegrol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het taartdeeg
150 g boter, 110 g Water
1
Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.
420 g bloem, 60 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
2
Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.
3
Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.
1 ei, 1 eigeel
4
Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.
5
Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.
De vulling
4 eieren, 200 g kristalsuiker
6
Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.
0,2 l melk, 80 g boter, 1 vanillestok
7
Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.
80 g bloem
8
Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.
9
Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.
500 g platte kaas
10
Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.
De afwerking
12
Verwarm de oven voor op 180°C.
13
Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.
14
Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.
300 g abrikozenconfituur
15
Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.
16
Giet het beslag over de confituur.
17
Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.
18
Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!
Het taartdeeg
150 g boter, 110 g Water
1
Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.
420 g bloem, 60 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
2
Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.
3
Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.
1 ei, 1 eigeel
4
Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.
5
Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.
De vulling
4 eieren, 200 g kristalsuiker
6
Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.
0,2 l melk, 80 g boter, 1 vanillestok
7
Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.
80 g bloem
8
Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.
9
Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.
500 g platte kaas
10
Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.
De afwerking
12
Verwarm de oven voor op 180°C.
13
Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.
14
Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.
300 g abrikozenconfituur
15
Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.
16
Giet het beslag over de confituur.
17
Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.
18
Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
230 g
Water
110 g
Bloem
500 g
Kristalsuiker
260 g
Zout
1 snuifje
Eieren
5
Eigeel
1
Melk
0,2 l
Vanillestok
1
Platte kaas
500 g
Abrikozenconfituur
300 g
Gebakken kaastaart met abrikozenconfituur
Deze gebakken kaastaart is een dessert naar ieders hart. De combinatie van de plattekaasvulling met de zoete abrikozenconfituur smaakt hemels aldus Jeroen.Instructies
Het taartdeeg
150 g boter, 110 g Water
1
Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.
420 g bloem, 60 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
2
Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.
3
Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.
1 ei, 1 eigeel
4
Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.
5
Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.
De vulling
4 eieren, 200 g kristalsuiker
6
Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.
0,2 l melk, 80 g boter, 1 vanillestok
7
Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.
80 g bloem
8
Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.
9
Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.
500 g platte kaas
10
Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.
11
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.
De afwerking
12
Verwarm de oven voor op 180°C.
13
Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.
14
Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.
300 g abrikozenconfituur
15
Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.
16
Giet het beslag over de confituur.
17
Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.
18
Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!