dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes (thumbnail)Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

40m
13
-
2K
Recepten

Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

Een variatie op de Vlaamse klassieker. Als groente kiest Jeroen eentje die, in tegenstelling tot asperges, wel een heel jaar door verkrijgbaar is, namelijk prei. In de bereiding van de "à la flamande" voegt Jeroen een zuurtje toe door kappertjes te gebruiken. Op het einde komen nog wat croutons en geitenkaas bij het gerecht voor de smaak en knapperigheid. Serveer het op een grote schotel als 'sharing dish'.
Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes (thumbnail)Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

40m
13
-
2K
Recepten

Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

Een variatie op de Vlaamse klassieker. Als groente kiest Jeroen eentje die, in tegenstelling tot asperges, wel een heel jaar door verkrijgbaar is, namelijk prei. In de bereiding van de "à la flamande" voegt Jeroen een zuurtje toe door kappertjes te gebruiken. Op het einde komen nog wat croutons en geitenkaas bij het gerecht voor de smaak en knapperigheid. Serveer het op een grote schotel als 'sharing dish'.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Prei
3 stengels
Olijfolie
1 een flinke scheut
Tijm
Eieren
4
Ciabatta
1
Arachideolie
1 scheutje
Balsamico
1 scheutje
Look
1 teentje
Boter
100 g
Kappertjes
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Peterselie
Geitenkaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 stengels prei, 1 een flinke scheut olijfolie, tijm
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
4 eieren
2
Kook hardgekookte eieren.
1 ciabatta, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje balsamico, 1 teentje Look
3
Doe de boter in een pan en voeg er wat arachideolie aan toe. Snijd ciabatta in blokjes en doe ze in de pan. Voeg er nog een teentje look aan toe in zijn geheel en laat meebakken. Sprenkel er nog wat balsamicoazijn over. Laat het brood bakken tot croutons.
100 g boter, 4 el kappertjes
4
Doe boter in een pan, laat ze smelten op een zacht vuur en voeg er dan de kappertjes aan toe.
5
Spoel de hardgekookte eieren onder koud water en ontdoe ze van de schaal.
6
Neem de pan met de gesmolten boter en kappertjes van het vuur en doe er de gepelde eieren in. Ga er met de pureestamper door, maar stamp de eieren niet volledig plat; het mag vrij grof en de stukken ei moeten herkenbaar blijven.
1 snuifje nootmuskaat, peterselie
7
Zet de pan terug op het vuur en kruid bij: nootmuskaat, peper, zout en fijngesneden peterselie. Laat even warm worden.
200 g geitenkaas
8
Haal de prei uit de oven en leg ze op een schaal. Lepel de saus erover, voeg de croutons toe en brokkel de geitenkaas er in stukjes over. Klaar om te serveren als ‘sharing dish’.
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
2
Kook hardgekookte eieren.

Instructies

3 stengels prei, 1 een flinke scheut olijfolie, tijm
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
4 eieren
2
Kook hardgekookte eieren.
1 ciabatta, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje balsamico, 1 teentje Look
3
Doe de boter in een pan en voeg er wat arachideolie aan toe. Snijd ciabatta in blokjes en doe ze in de pan. Voeg er nog een teentje look aan toe in zijn geheel en laat meebakken. Sprenkel er nog wat balsamicoazijn over. Laat het brood bakken tot croutons.
100 g boter, 4 el kappertjes
4
Doe boter in een pan, laat ze smelten op een zacht vuur en voeg er dan de kappertjes aan toe.
5
Spoel de hardgekookte eieren onder koud water en ontdoe ze van de schaal.
6
Neem de pan met de gesmolten boter en kappertjes van het vuur en doe er de gepelde eieren in. Ga er met de pureestamper door, maar stamp de eieren niet volledig plat; het mag vrij grof en de stukken ei moeten herkenbaar blijven.
1 snuifje nootmuskaat, peterselie
7
Zet de pan terug op het vuur en kruid bij: nootmuskaat, peper, zout en fijngesneden peterselie. Laat even warm worden.
200 g geitenkaas
8
Haal de prei uit de oven en leg ze op een schaal. Lepel de saus erover, voeg de croutons toe en brokkel de geitenkaas er in stukjes over. Klaar om te serveren als ‘sharing dish’.
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
2
Kook hardgekookte eieren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes (thumbnail)Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes
4 personen
40m
Ingrediënten
Prei
3 stengels
Olijfolie
1 een flinke scheut
Tijm
Eieren
4
Ciabatta
1
Arachideolie
1 scheutje
Balsamico
1 scheutje
Look
1 teentje
Boter
100 g
Kappertjes
4 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Peterselie
Geitenkaas
200 g

Geroosterde prei à la flamande met geitenkaas en kappertjes

Een variatie op de Vlaamse klassieker. Als groente kiest Jeroen eentje die, in tegenstelling tot asperges, wel een heel jaar door verkrijgbaar is, namelijk prei. In de bereiding van de "à la flamande" voegt Jeroen een zuurtje toe door kappertjes te gebruiken. Op het einde komen nog wat croutons en geitenkaas bij het gerecht voor de smaak en knapperigheid. Serveer het op een grote schotel als 'sharing dish'.
Instructies
3 stengels prei, 1 een flinke scheut olijfolie, tijm
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
4 eieren
2
Kook hardgekookte eieren.
1 ciabatta, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje balsamico, 1 teentje Look
3
Doe de boter in een pan en voeg er wat arachideolie aan toe. Snijd ciabatta in blokjes en doe ze in de pan. Voeg er nog een teentje look aan toe in zijn geheel en laat meebakken. Sprenkel er nog wat balsamicoazijn over. Laat het brood bakken tot croutons.
100 g boter, 4 el kappertjes
4
Doe boter in een pan, laat ze smelten op een zacht vuur en voeg er dan de kappertjes aan toe.
5
Spoel de hardgekookte eieren onder koud water en ontdoe ze van de schaal.
6
Neem de pan met de gesmolten boter en kappertjes van het vuur en doe er de gepelde eieren in. Ga er met de pureestamper door, maar stamp de eieren niet volledig plat; het mag vrij grof en de stukken ei moeten herkenbaar blijven.
1 snuifje nootmuskaat, peterselie
7
Zet de pan terug op het vuur en kruid bij: nootmuskaat, peper, zout en fijngesneden peterselie. Laat even warm worden.
200 g geitenkaas
8
Haal de prei uit de oven en leg ze op een schaal. Lepel de saus erover, voeg de croutons toe en brokkel de geitenkaas er in stukjes over. Klaar om te serveren als ‘sharing dish’.