Instructies
4 personen
3 stengels prei, 1 een flinke scheut olijfolie, tijm
1
Snijd de prei in de lengte in twee en spoel de stengels onder koud water. Leg ze op een ovenschaal of op een bakplaat met de platte kant naar boven. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper, zout en fijngesneden tijm. Rooster de prei in een voorverwarmde oven van 180°C voor een twintigtal minuten.
4 eieren
2
Kook hardgekookte eieren.
1 ciabatta, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje balsamico, 1 teentje Look
3
Doe de boter in een pan en voeg er wat arachideolie aan toe. Snijd ciabatta in blokjes en doe ze in de pan. Voeg er nog een teentje look aan toe in zijn geheel en laat meebakken. Sprenkel er nog wat balsamicoazijn over. Laat het brood bakken tot croutons.
100 g boter, 4 el kappertjes
4
Doe boter in een pan, laat ze smelten op een zacht vuur en voeg er dan de kappertjes aan toe.
5
Spoel de hardgekookte eieren onder koud water en ontdoe ze van de schaal.
6
Neem de pan met de gesmolten boter en kappertjes van het vuur en doe er de gepelde eieren in. Ga er met de pureestamper door, maar stamp de eieren niet volledig plat; het mag vrij grof en de stukken ei moeten herkenbaar blijven.
1 snuifje nootmuskaat, peterselie
7
Zet de pan terug op het vuur en kruid bij: nootmuskaat, peper, zout en fijngesneden peterselie. Laat even warm worden.
200 g geitenkaas
8