Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo
Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo
Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo
Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo
Ingrediënten
4 personen
Rode bonen
1 blikje
Witte bonen
1 blikje
Couscous
200 g
Laurier
1 blaadje
Bicarbonaat
1 snuifje
Prinsessenboontjes
200 g
Boterboontjes
200 g
Chorizo
400 g
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Groene selder
2 stengels
Kerstomaten
200 g
Sjalotten
1
Xeresazijn
4 el
Chilipoeder
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Ras el hanout
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 blikje rode bonen, 1 blikje Witte bonen
1
Doe de witte en de rode boontjes in een zeef en spoel ze onder koud water.
200 g couscous, 1 blaadje laurier
2
Breng in een steelpannetje wat gezouten water aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar met een blaadje laurier en wat peper.
1 snuifje bicarbonaat, 200 g prinsessenboontjes, 200 g boterboontjes
3
Breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat of zout. Kuis de boterboontjes en de fijne boontjes en kook ze net gaar.
4
Giet de couscous af en spoel hem onder koud water.
400 g chorizo, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Zet een pan op het vuur en laat er een goede scheut olijfolie in heet worden. Snijd de chorizo in schijfjes en bak de schijven in de olie met een teentje look en een takje rozemarijn.
6
Giet de fijne boontjes en boterboontjes door een zeefje en spoel ze onder koud water. Schep ze bij de rode en de witte bonen.
2 stengels groene selder, 200 g kerstomaten, 1 Sjalotten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe. Snijd de selder en de sjalot fijn en voeg ze ook toe aan de boontjes.
4 el xeresazijn, 1 snuifje chilipoeder
8
Haal de rozemarijn en de look uit de pan met gebakken chorizo en doe ze weg. Schep de olie en de helft van de stukjes chorizo in de pot van de blender, voeg er de xeresazijn, een snuifje chilipoeder en wat zout aan toe en mix het geheel fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje ras el hanout
9
Breng de couscous op smaak met een scheut olijfolie, een snuif ras el hanout en een snuif zout.
1 bosje Rucola
10
Schep een flinke lepel couscous op een bord en verdeel er wat van den bonensalade over. Werk af met de stukjes gebakken chorizo, de chorizo-olie en wat rucola.
1 blikje rode bonen, 1 blikje Witte bonen
1
Doe de witte en de rode boontjes in een zeef en spoel ze onder koud water.
200 g couscous, 1 blaadje laurier
2
Breng in een steelpannetje wat gezouten water aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar met een blaadje laurier en wat peper.
1 snuifje bicarbonaat, 200 g prinsessenboontjes, 200 g boterboontjes
3
Breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat of zout. Kuis de boterboontjes en de fijne boontjes en kook ze net gaar.
4
Giet de couscous af en spoel hem onder koud water.
400 g chorizo, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Zet een pan op het vuur en laat er een goede scheut olijfolie in heet worden. Snijd de chorizo in schijfjes en bak de schijven in de olie met een teentje look en een takje rozemarijn.
6
Giet de fijne boontjes en boterboontjes door een zeefje en spoel ze onder koud water. Schep ze bij de rode en de witte bonen.
2 stengels groene selder, 200 g kerstomaten, 1 Sjalotten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe. Snijd de selder en de sjalot fijn en voeg ze ook toe aan de boontjes.
4 el xeresazijn, 1 snuifje chilipoeder
8
Haal de rozemarijn en de look uit de pan met gebakken chorizo en doe ze weg. Schep de olie en de helft van de stukjes chorizo in de pot van de blender, voeg er de xeresazijn, een snuifje chilipoeder en wat zout aan toe en mix het geheel fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje ras el hanout
9
Breng de couscous op smaak met een scheut olijfolie, een snuif ras el hanout en een snuif zout.
1 bosje Rucola
10
Schep een flinke lepel couscous op een bord en verdeel er wat van den bonensalade over. Werk af met de stukjes gebakken chorizo, de chorizo-olie en wat rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
34m
Ingrediënten
Rode bonen
1 blikje
Witte bonen
1 blikje
Couscous
200 g
Laurier
1 blaadje
Bicarbonaat
1 snuifje
Prinsessenboontjes
200 g
Boterboontjes
200 g
Chorizo
400 g
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Groene selder
2 stengels
Kerstomaten
200 g
Sjalotten
1
Xeresazijn
4 el
Chilipoeder
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Ras el hanout
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo
Vandaag draait alles in Dagelijkse kost rond boontjes. Samen met stukjes gebakken chorizo, chorizo-olie en handgerolde couscous zorgen ze voor een prachtige maaltijdsalade zoals alleen boontjes dat kunnen!Instructies
1 blikje rode bonen, 1 blikje Witte bonen
1
Doe de witte en de rode boontjes in een zeef en spoel ze onder koud water.
200 g couscous, 1 blaadje laurier
2
Breng in een steelpannetje wat gezouten water aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar met een blaadje laurier en wat peper.
1 snuifje bicarbonaat, 200 g prinsessenboontjes, 200 g boterboontjes
3
Breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat of zout. Kuis de boterboontjes en de fijne boontjes en kook ze net gaar.
4
Giet de couscous af en spoel hem onder koud water.
400 g chorizo, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Zet een pan op het vuur en laat er een goede scheut olijfolie in heet worden. Snijd de chorizo in schijfjes en bak de schijven in de olie met een teentje look en een takje rozemarijn.
6
Giet de fijne boontjes en boterboontjes door een zeefje en spoel ze onder koud water. Schep ze bij de rode en de witte bonen.
2 stengels groene selder, 200 g kerstomaten, 1 Sjalotten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe. Snijd de selder en de sjalot fijn en voeg ze ook toe aan de boontjes.
4 el xeresazijn, 1 snuifje chilipoeder
8
Haal de rozemarijn en de look uit de pan met gebakken chorizo en doe ze weg. Schep de olie en de helft van de stukjes chorizo in de pot van de blender, voeg er de xeresazijn, een snuifje chilipoeder en wat zout aan toe en mix het geheel fijn.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje ras el hanout
9
Breng de couscous op smaak met een scheut olijfolie, een snuif ras el hanout en een snuif zout.
1 bosje Rucola
10
Schep een flinke lepel couscous op een bord en verdeel er wat van den bonensalade over. Werk af met de stukjes gebakken chorizo, de chorizo-olie en wat rucola.