Instructies
4 personen
1 blikje rode bonen, 1 blikje Witte bonen
1
Doe de witte en de rode boontjes in een zeef en spoel ze onder koud water.
200 g couscous, 1 blaadje laurier
2
Breng in een steelpannetje wat gezouten water aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar met een blaadje laurier en wat peper.
1 snuifje bicarbonaat, 200 g prinsessenboontjes, 200 g boterboontjes
3
Breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat of zout. Kuis de boterboontjes en de fijne boontjes en kook ze net gaar.
4
Giet de couscous af en spoel hem onder koud water.
400 g chorizo, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Zet een pan op het vuur en laat er een goede scheut olijfolie in heet worden. Snijd de chorizo in schijfjes en bak de schijven in de olie met een teentje look en een takje rozemarijn.
6
Giet de fijne boontjes en boterboontjes door een zeefje en spoel ze onder koud water. Schep ze bij de rode en de witte bonen.
2 stengels groene selder, 200 g kerstomaten, 1 Sjalotten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe. Snijd de selder en de sjalot fijn en voeg ze ook toe aan de boontjes.
4 el xeresazijn, 1 snuifje chilipoeder
8
Haal de rozemarijn en de look uit de pan met gebakken chorizo en doe ze weg. Schep de olie en de helft van de stukjes chorizo in de pot van de blender, voeg er de xeresazijn, een snuifje chilipoeder en wat zout aan toe en mix het geheel fijn.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje ras el hanout
9
Breng de couscous op smaak met een scheut olijfolie, een snuif ras el hanout en een snuif zout.
1 bosje Rucola
10