Rotolo met tomatensaus
Een authentieke rotolo is een formidabel pastagerecht. De rotolo met huisgemaakt pastadeeg wordt gevuld met een gladde garnituur en tenslotte in tomatensaus gegratineerd in de oven.
Rotolo met tomatensaus
Een authentieke rotolo is een formidabel pastagerecht. De rotolo met huisgemaakt pastadeeg wordt gevuld met een gladde garnituur en tenslotte in tomatensaus gegratineerd in de oven.
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
400 g
Eieren
4
Zout
1 snuifje
Zout
Olijfolie
2 el
Olijfolie
Eierdooiers
5
Boter
1 een flinke klont
Parijse champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Spinazie
500 g
Peper
Ricotta
250 g
Citroen
1
Bloem
Ajuin
1
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gedroogde oregano
1 flinke snuif
Tomatenpuree
3 tl
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,5 l
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
50 g
Benodigdheden
Blender, een neteldoek, een keukenmachine met de deeghaak, een ovenschaal, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g 00-bloem, 4 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de 00-bloem met het zout en de eieren in een mengkom. Zet de deeghaak op de keukenmachine en laat het geheel lang kneden tot je een egaal deeg bekomt.
2 el olijfolie, 3 eierdooiers
2
Voeg er de olijfolie tijdens het kneden aan toe. Doe er tenslotte de 3 eierdooiers en laat rustig verder kneden.
1 een flinke klont boter, 2 bakje Parijse champignons
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de champignons in stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 500 g spinazie, peper, zout
4
Snipper een sjalot fijn en laat ze meestoven, gevolgd door de fijngesneden teentjes look en de spinazie. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
5
Laat de groenten vervolgens uitlekken in een vergiet tot het vocht weg is.
6
Haal het deeg uit de kom en laat rusten onder een handdoek.
250 g ricotta, peper, zout, 1 citroen
7
Doe het spinaziebeslag in de beker van de blender, gevolgd door de ricotta, peper, zout en de citroenzeste. Mix het geheel fijn en laat vervolgens afkoelen.
bloem
8
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek met behulp van een deegrol.
9
Strijk het beslag uit over het rechthoekige deeg, maar niet tot de aan de rand.
2 eierdooiers
10
Smeer de randen in met dorure.
11
Rol het deeg dicht tot een worst en rol het vervolgens op in een neteldoek. Bind de zijkanten toe.
12
Kook de worst in ongeveer 25 minuten gaar in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Verwarm de oven voor op de grill.
olijfolie, 1 ajuin
14
Zet een casserole met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de ajuin fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look
15
Pel en plet een teentje look. Laat meestoven met de ajuin.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 flinke snuif gedroogde oregano, 3 tl Tomatenpuree
16
Breng de groenten verder op smaak met een takje rozemarijn, enkele fijngesneden takjes tijm, oregano en de tomatenpuree.
0,2 l witte wijn
17
Blus het geheel vervolgens met de witte wijn en laat de wijn inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata, peper, zout
18
Voeg er de tomatenblokjes aan toe gevolgd door de passata, een scheut water, peper en zout.
19
Giet de rotolo af en laat even afkoelen.
20
Neem een ovenschaal en verdeel er wat tomatensaus over.
21
Haal de rotolo uit het neteldoek, snijd hem in dikke schijven en leg ze in de saus. Doe er een laag tomatensaus over.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, olijfolie
22
Meng de Parmezaanse kaas met de panko en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
23
Schuif de ovenschaal onder de grill gedurende 10 minuten ongeveer.
24
Schep de rotolo met spinazie in tomatensaus op een bord.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g 00-bloem, 4 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de 00-bloem met het zout en de eieren in een mengkom. Zet de deeghaak op de keukenmachine en laat het geheel lang kneden tot je een egaal deeg bekomt.
2 el olijfolie, 3 eierdooiers
2
Voeg er de olijfolie tijdens het kneden aan toe. Doe er tenslotte de 3 eierdooiers en laat rustig verder kneden.
1 een flinke klont boter, 2 bakje Parijse champignons
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de champignons in stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 500 g spinazie, peper, zout
4
Snipper een sjalot fijn en laat ze meestoven, gevolgd door de fijngesneden teentjes look en de spinazie. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
5
Laat de groenten vervolgens uitlekken in een vergiet tot het vocht weg is.
6
Haal het deeg uit de kom en laat rusten onder een handdoek.
250 g ricotta, peper, zout, 1 citroen
7
Doe het spinaziebeslag in de beker van de blender, gevolgd door de ricotta, peper, zout en de citroenzeste. Mix het geheel fijn en laat vervolgens afkoelen.
bloem
8
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek met behulp van een deegrol.
9
Strijk het beslag uit over het rechthoekige deeg, maar niet tot de aan de rand.
2 eierdooiers
10
Smeer de randen in met dorure.
11
Rol het deeg dicht tot een worst en rol het vervolgens op in een neteldoek. Bind de zijkanten toe.
12
Kook de worst in ongeveer 25 minuten gaar in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Verwarm de oven voor op de grill.
olijfolie, 1 ajuin
14
Zet een casserole met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de ajuin fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look
15
Pel en plet een teentje look. Laat meestoven met de ajuin.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 flinke snuif gedroogde oregano, 3 tl Tomatenpuree
16
Breng de groenten verder op smaak met een takje rozemarijn, enkele fijngesneden takjes tijm, oregano en de tomatenpuree.
0,2 l witte wijn
17
Blus het geheel vervolgens met de witte wijn en laat de wijn inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata, peper, zout
18
Voeg er de tomatenblokjes aan toe gevolgd door de passata, een scheut water, peper en zout.
19
Giet de rotolo af en laat even afkoelen.
20
Neem een ovenschaal en verdeel er wat tomatensaus over.
21
Haal de rotolo uit het neteldoek, snijd hem in dikke schijven en leg ze in de saus. Doe er een laag tomatensaus over.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, olijfolie
22
Meng de Parmezaanse kaas met de panko en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
23
Schuif de ovenschaal onder de grill gedurende 10 minuten ongeveer.
24
Schep de rotolo met spinazie in tomatensaus op een bord.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
00-bloem
400 g
Eieren
4
Zout
1 snuifje
Zout
Olijfolie
2 el
Olijfolie
Eierdooiers
5
Boter
1 een flinke klont
Parijse champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Spinazie
500 g
Peper
Ricotta
250 g
Citroen
1
Bloem
Ajuin
1
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gedroogde oregano
1 flinke snuif
Tomatenpuree
3 tl
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,5 l
Parmezaanse kaas
100 g
Panko
50 g
Rotolo met tomatensaus
Een authentieke rotolo is een formidabel pastagerecht. De rotolo met huisgemaakt pastadeeg wordt gevuld met een gladde garnituur en tenslotte in tomatensaus gegratineerd in de oven.Instructies
400 g 00-bloem, 4 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de 00-bloem met het zout en de eieren in een mengkom. Zet de deeghaak op de keukenmachine en laat het geheel lang kneden tot je een egaal deeg bekomt.
2 el olijfolie, 3 eierdooiers
2
Voeg er de olijfolie tijdens het kneden aan toe. Doe er tenslotte de 3 eierdooiers en laat rustig verder kneden.
1 een flinke klont boter, 2 bakje Parijse champignons
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de champignons in stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 500 g spinazie, peper, zout
4
Snipper een sjalot fijn en laat ze meestoven, gevolgd door de fijngesneden teentjes look en de spinazie. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
5
Laat de groenten vervolgens uitlekken in een vergiet tot het vocht weg is.
6
Haal het deeg uit de kom en laat rusten onder een handdoek.
250 g ricotta, peper, zout, 1 citroen
7
Doe het spinaziebeslag in de beker van de blender, gevolgd door de ricotta, peper, zout en de citroenzeste. Mix het geheel fijn en laat vervolgens afkoelen.
bloem
8
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek met behulp van een deegrol.
9
Strijk het beslag uit over het rechthoekige deeg, maar niet tot de aan de rand.
2 eierdooiers
10
Smeer de randen in met dorure.
11
Rol het deeg dicht tot een worst en rol het vervolgens op in een neteldoek. Bind de zijkanten toe.
12
Kook de worst in ongeveer 25 minuten gaar in kokend water.
13
Verwarm de oven voor op de grill.
olijfolie, 1 ajuin
14
Zet een casserole met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de ajuin fijn en stoof ze aan in de hete olie.
1 teentje Look
15
Pel en plet een teentje look. Laat meestoven met de ajuin.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 flinke snuif gedroogde oregano, 3 tl Tomatenpuree
16
Breng de groenten verder op smaak met een takje rozemarijn, enkele fijngesneden takjes tijm, oregano en de tomatenpuree.
0,2 l witte wijn
17
Blus het geheel vervolgens met de witte wijn en laat de wijn inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata, peper, zout
18
Voeg er de tomatenblokjes aan toe gevolgd door de passata, een scheut water, peper en zout.
19
Giet de rotolo af en laat even afkoelen.
20
Neem een ovenschaal en verdeel er wat tomatensaus over.
21
Haal de rotolo uit het neteldoek, snijd hem in dikke schijven en leg ze in de saus. Doe er een laag tomatensaus over.
100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, olijfolie
22
Meng de Parmezaanse kaas met de panko en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
23
Schuif de ovenschaal onder de grill gedurende 10 minuten ongeveer.
24
Schep de rotolo met spinazie in tomatensaus op een bord.