Instructies

4 personen
400 g 00-bloem, 4 eieren, 1 snuifje zout
1

Doe de 00-bloem met het zout en de eieren in een mengkom. Zet de deeghaak op de keukenmachine en laat het geheel lang kneden tot je een egaal deeg bekomt.

2 el olijfolie, 3 eierdooiers
2

Voeg er de olijfolie tijdens het kneden aan toe. Doe er tenslotte de 3 eierdooiers en laat rustig verder kneden.

1 een flinke klont boter, 2 bakje Parijse champignons
3

Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de champignons in stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.

1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 500 g spinazie, peper, zout
4

Snipper een sjalot fijn en laat ze meestoven, gevolgd door de fijngesneden teentjes look en de spinazie. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

5

Laat de groenten vervolgens uitlekken in een vergiet tot het vocht weg is.

6

Haal het deeg uit de kom en laat rusten onder een handdoek.

250 g ricotta, peper, zout, 1 citroen
7

Doe het spinaziebeslag in de beker van de blender, gevolgd door de ricotta, peper, zout en de citroenzeste. Mix het geheel fijn en laat vervolgens afkoelen.

bloem
8

Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek met behulp van een deegrol.

9

Strijk het beslag uit over het rechthoekige deeg, maar niet tot de aan de rand.

2 eierdooiers
10

Smeer de randen in met dorure.

11

Rol het deeg dicht tot een worst en rol het vervolgens op in een neteldoek. Bind de zijkanten toe.

12

Kook de worst in ongeveer 25 minuten gaar in kokend water.

13

Verwarm de oven voor op de grill.

olijfolie, 1 ajuin
14

Zet een casserole met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de ajuin fijn en stoof ze aan in de hete olie.

1 teentje Look
15

Pel en plet een teentje look. Laat meestoven met de ajuin.

tijm, 1 takje rozemarijn, 1 flinke snuif gedroogde oregano, 3 tl Tomatenpuree
16

Breng de groenten verder op smaak met een takje rozemarijn, enkele fijngesneden takjes tijm, oregano en de tomatenpuree.

0,2 l witte wijn
17

Blus het geheel vervolgens met de witte wijn en laat de wijn inkoken.

1 blik Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata, peper, zout
18

Voeg er de tomatenblokjes aan toe gevolgd door de passata, een scheut water, peper en zout.

19

Giet de rotolo af en laat even afkoelen.

20

Neem een ovenschaal en verdeel er wat tomatensaus over.

21

Haal de rotolo uit het neteldoek, snijd hem in dikke schijven en leg ze in de saus. Doe er een laag tomatensaus over.

100 g Parmezaanse kaas, 50 g panko, olijfolie
22

Meng de Parmezaanse kaas met de panko en de olijfolie. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.

23

Schuif de ovenschaal onder de grill gedurende 10 minuten ongeveer.

24

Schep de rotolo met spinazie in tomatensaus op een bord.