dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rosbief met erwten, wortelen en kroketten (thumbnail)Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

50m
13
-
519
Recepten

Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

In cocotte gegaarde rosbief met sjalottensaus, gestoofde erwten en wortelen en gebakken kroketten.
Rosbief met erwten, wortelen en kroketten (thumbnail)Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

50m
13
-
519
Recepten

Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

In cocotte gegaarde rosbief met sjalottensaus, gestoofde erwten en wortelen en gebakken kroketten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes519

Ingrediënten

4 personen
Rosbief
1.000 g
Dierenartseen mooi stukje
1
Sjalotten
4
Look
3 teentjes
Tijm, rozemarijn en laurier
Bruine fond
0,3 l
Porto
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Jonge wortelen
1 bosje
Tijmen wat laurier
Verse erwten
800 g
Uienkleine
2
Kroketten
800 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g rosbief
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g verse erwten
2
Dop de erwtjes.
1 dierenarts (een mooi stukje)
3
Kruid het vlees met peper en zout en kleur het rondom bruin in boter. Haal het vlees uit de pot wanneer het gekleurd is en leg er het lapje vet op.
4 Sjalotten, 3 teentjes Look, Tijm, rozemarijn en laurier
4
Snijd de sjalotten grof en de look fijn en doe ze samen met de tijm, rozemarijn en laurier in de pot waar het vlees in gebakken is.
5
Laat de sjalotten even stoven en leg het vlees erbovenop. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 20 tot 25 minuten in de oven.
2 uien (kleine)
6
Snijd de uien voor de groenten fijn en stoof ze in boter.
1 bosje Jonge wortelen
7
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe.
tijm (en wat laurier)
8
Voeg er wat fijngesneden tijm en enkele blaadjes laurier aan toe. Kruid met peper en zout.
9
Doe er de erwtjes en een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de groenten garen.
10
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het nog eens 20 tot 25 minuten rusten op de andere kant.
0,3 l bruine fond, 1 scheutje porto
11
Voeg de bruine fond en de porto toe aan de braadsappen van het vlees en breng de saus aan de kook. Laat voor de helft inkoken en kruid de saus met peper en zout.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
schenk een klein scheutje azijn bij de saus.
13
Voeg een klontje boter toe aan de erwten en wortelen.
800 g kroketten
14
Bak de kroketten goudbruin.
15
Snijd dunne plakken van het vlees en serveer het met de saus, de wortelen en erwten en de kroketten.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Dop de erwtjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1.000 g rosbief
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g verse erwten
2
Dop de erwtjes.
1 dierenarts (een mooi stukje)
3
Kruid het vlees met peper en zout en kleur het rondom bruin in boter. Haal het vlees uit de pot wanneer het gekleurd is en leg er het lapje vet op.
4 Sjalotten, 3 teentjes Look, Tijm, rozemarijn en laurier
4
Snijd de sjalotten grof en de look fijn en doe ze samen met de tijm, rozemarijn en laurier in de pot waar het vlees in gebakken is.
5
Laat de sjalotten even stoven en leg het vlees erbovenop. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 20 tot 25 minuten in de oven.
2 uien (kleine)
6
Snijd de uien voor de groenten fijn en stoof ze in boter.
1 bosje Jonge wortelen
7
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe.
tijm (en wat laurier)
8
Voeg er wat fijngesneden tijm en enkele blaadjes laurier aan toe. Kruid met peper en zout.
9
Doe er de erwtjes en een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de groenten garen.
10
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het nog eens 20 tot 25 minuten rusten op de andere kant.
0,3 l bruine fond, 1 scheutje porto
11
Voeg de bruine fond en de porto toe aan de braadsappen van het vlees en breng de saus aan de kook. Laat voor de helft inkoken en kruid de saus met peper en zout.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
schenk een klein scheutje azijn bij de saus.
13
Voeg een klontje boter toe aan de erwten en wortelen.
800 g kroketten
14
Bak de kroketten goudbruin.
15
Snijd dunne plakken van het vlees en serveer het met de saus, de wortelen en erwten en de kroketten.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Dop de erwtjes.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rosbief met erwten, wortelen en kroketten (thumbnail)Rosbief met erwten, wortelen en kroketten
4 personen
50m
Ingrediënten
Rosbief
1.000 g
Dierenartseen mooi stukje
1
Sjalotten
4
Look
3 teentjes
Tijm, rozemarijn en laurier
Bruine fond
0,3 l
Porto
1 scheutje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Jonge wortelen
1 bosje
Tijmen wat laurier
Verse erwten
800 g
Uienkleine
2
Kroketten
800 g

Rosbief met erwten, wortelen en kroketten

In cocotte gegaarde rosbief met sjalottensaus, gestoofde erwten en wortelen en gebakken kroketten.
Instructies
1.000 g rosbief
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g verse erwten
2
Dop de erwtjes.
1 dierenarts (een mooi stukje)
3
Kruid het vlees met peper en zout en kleur het rondom bruin in boter. Haal het vlees uit de pot wanneer het gekleurd is en leg er het lapje vet op.
4 Sjalotten, 3 teentjes Look, Tijm, rozemarijn en laurier
4
Snijd de sjalotten grof en de look fijn en doe ze samen met de tijm, rozemarijn en laurier in de pot waar het vlees in gebakken is.
5
Laat de sjalotten even stoven en leg het vlees erbovenop. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 20 tot 25 minuten in de oven.
2 uien (kleine)
6
Snijd de uien voor de groenten fijn en stoof ze in boter.
1 bosje Jonge wortelen
7
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe.
tijm (en wat laurier)
8
Voeg er wat fijngesneden tijm en enkele blaadjes laurier aan toe. Kruid met peper en zout.
9
Doe er de erwtjes en een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de groenten garen.
10
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het nog eens 20 tot 25 minuten rusten op de andere kant.
0,3 l bruine fond, 1 scheutje porto
11
Voeg de bruine fond en de porto toe aan de braadsappen van het vlees en breng de saus aan de kook. Laat voor de helft inkoken en kruid de saus met peper en zout.
1 scheutje Rode wijnazijn
12
schenk een klein scheutje azijn bij de saus.
13
Voeg een klontje boter toe aan de erwten en wortelen.
800 g kroketten
14
Bak de kroketten goudbruin.
15
Snijd dunne plakken van het vlees en serveer het met de saus, de wortelen en erwten en de kroketten.