Instructies

4 personen
1.000 g rosbief
1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

800 g verse erwten
2

Dop de erwtjes.

1 dierenarts (een mooi stukje)
3

Kruid het vlees met peper en zout en kleur het rondom bruin in boter. Haal het vlees uit de pot wanneer het gekleurd is en leg er het lapje vet op.

4 Sjalotten, 3 teentjes Look, Tijm, rozemarijn en laurier
4

Snijd de sjalotten grof en de look fijn en doe ze samen met de tijm, rozemarijn en laurier in de pot waar het vlees in gebakken is.

5

Laat de sjalotten even stoven en leg het vlees erbovenop. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 20 tot 25 minuten in de oven.

2 uien (kleine)
6

Snijd de uien voor de groenten fijn en stoof ze in boter.

1 bosje Jonge wortelen
7

Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe.

tijm (en wat laurier)
8

Voeg er wat fijngesneden tijm en enkele blaadjes laurier aan toe. Kruid met peper en zout.

9

Doe er de erwtjes en een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de groenten garen.

10

Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het nog eens 20 tot 25 minuten rusten op de andere kant.

0,3 l bruine fond, 1 scheutje porto
11

Voeg de bruine fond en de porto toe aan de braadsappen van het vlees en breng de saus aan de kook. Laat voor de helft inkoken en kruid de saus met peper en zout.

1 scheutje Rode wijnazijn
12

schenk een klein scheutje azijn bij de saus.

13

Voeg een klontje boter toe aan de erwten en wortelen.

800 g kroketten
14

Bak de kroketten goudbruin.

15

Snijd dunne plakken van het vlees en serveer het met de saus, de wortelen en erwten en de kroketten.