dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble (thumbnail)Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

1u 10m
13
88%
9.3K
Recepten

Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble (thumbnail)Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

1u 10m
13
88%
9.3K
Recepten

Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten13
Beoordeling88%
Aantal likes9.3K

Ingrediënten

4 personen
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestok
1
Bloem
50 g
Bruine suiker
50 g
Amandelpoeder
50 g
Boter
50 g
Grof zout
1 snuifje
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Blauwe bessen
200 g
Vanille-ijs
4 bollen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble (thumbnail)Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestok
1
Bloem
50 g
Bruine suiker
50 g
Amandelpoeder
50 g
Boter
50 g
Grof zout
1 snuifje
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Blauwe bessen
200 g
Vanille-ijs
4 bollen

Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble

Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.