Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

1 l melk, 150 g Dessertrijst
2

Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.

1 vanillestok
3

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.

4

Kook de rijst gaar in 40 minuten.

TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5

Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
6

Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.

25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7

Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.

100 g suiker
8

Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.

9

Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.

200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10

Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.