Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

1 l melk, 150 g Dessertrijst
2

Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.

1 vanillestok
3

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.

4

Kook de rijst gaar in 40 minuten.

TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5

Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.

6

Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.

25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7

Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.

100 g suiker
8

Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.

9

Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.

200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10

Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.