
In de pompoenentijd kan je deze vrucht niet achterwege laten in de keuken. Je kunt er een lekkere maar eenvoudige puree van maken. De kipfilets tover je om tot rollades en er horen ook groene boontjes bij. Dat levert samen een stevig bord dagelijkse kost op.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 5 blaadje salie
- peper
- zout
- 0.5 dl room
- 1 ei
- 4 kipfilet
- 1 ui
- boter
- 500 g pompoen
- 2 dl water
- 2 blaadje laurier
- 3 takje tijm
- 400 g bonen
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 1 teentje look
- boter
- 2 sjalot
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 1 scheutje natuurazijn
Benodigdheden
- een blender
- plastic vershoudfolie
Bereiding
Voor de vulling
Snij een kipfilet in stukken en doe deze in de blender. Voeg ook een ei toe. Mix het vlees fijn.
Voor de rollade
Voor de pompoenpuree en de boontjes
Snipper de ui fijn en plet de look tot pulp.
Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een finke klont boter in.
Stoof de ui en de look op een matig vuur.
Schil de pompoen en verwijder ook alle zaadjes die in de vrucht zitten. Snij het vruchtvlees in (niet al te kleine) stukken.
Schil een pompoen met de nodige voorzichtigheid, want de schil is behoorlijk hard.
Doe de stukjes pompoen in de stoofpot en schenk er een scheut water bij. (Je kunt hiervoor ook kippenbouillon gebruiken.)
Voeg de laurier en de tijm toe, en laat alles sudderen op een zacht vuur, tot de stukken pompoen gaar zijn. (braiseren)
Maak intussen de boontjes schoon en verwijder de steelstukjes en de topjes.
Kook de boontjes gaar in kokend water met een snuifje bicarbonaat. Zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet ze nadien af en laat ze afkoelen.
Doe de gare pompoen in de blender en voeg een klont boter toe, samen met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat vers geraspte nootmuskaat.
Mix alles tot een fijne puree. Proef en voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.