Instructies

4 personen

Voor de vulling

1 kipfilet, 1 ei
1

Snij een kipfilet in stukken en doe deze in de blender. Voeg ook een ei toe. Mix het vlees fijn.

5 blaadje Salie
2

Pluk de blaadjes salie en snij ze fijn. Doe de kruiden in de blender.

peper, zout, 0,5 dl Room
3

Kruid het mengsel met wat peper en zout en schenk er de koude room bij. Mix alles nog zeer kort in de blender. (een paar seconden)

Voor de rollade

4

Hou de plastic vershoudfolie bij de hand.

5 kipfilets
5

Snij elke kipfilet open tot een soort envelop. (Dus niet volledig doorsnijden.) Plooi het lapje vlees open, zodat de filet nu een dubbel zo groot oppervlak heeft.

6

Leg het vlees op een vel plastic huishoudfolie en schep er een paar lepeltjes van de vulling op.

7

Rol de vulling in het vlees en span de plastic folie er strak rond, tot je een soort van dikke worst krijgt. Rol de uiteinden van de folie strak op. Zorg ervoor dat elke rollade ‘waterdicht’ is.

8

Zet een ruime pot water op het vuur en breng dit tot bij het kookpunt. (op een zacht vuur)

9

Leg de ingepakte rollades in het water, en laat ze rustig garen. Reken hiervoor zo’n 40 minuten.

10

Alternatief: Je kunt de rollades ook garen in een stoomoven. Reken 30 minuten in een oven van 70°C.

Voor de pompoenpuree en de boontjes

1 ui, 1 teentje Look
11

Snipper de ui fijn en plet de look tot pulp.

boter
12

Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een finke klont boter in.

13

Stoof de ui en de look op een matig vuur.

500 g pompoenen
14

Schil de pompoen en verwijder ook alle zaadjes die in de vrucht zitten. Snij het vruchtvlees in (niet al te kleine) stukken.

15

Schil een pompoen met de nodige voorzichtigheid, want de schil is behoorlijk hard.

0,2 l Water
16

Doe de stukjes pompoen in de stoofpot en schenk er een scheut water bij. (Je kunt hiervoor ook kippenbouillon gebruiken.)

2 blaadje laurier, 3 takjes tijm
17

Voeg de laurier en de tijm toe, en laat alles sudderen op een zacht vuur, tot de stukken pompoen gaar zijn. (braiseren)

400 g groene boontjes
18

Maak intussen de boontjes schoon en verwijder de steelstukjes en de topjes.

1 snuifje bicarbonaat
19

Kook de boontjes gaar in kokend water met een snuifje bicarbonaat. Zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet ze nadien af en laat ze afkoelen.

boter, peper, zout, nootmuskaat
20

Doe de gare pompoen in de blender en voeg een klont boter toe, samen met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat vers geraspte nootmuskaat.

21

Mix alles tot een fijne puree. Proef en voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.

Voor de afwerking

boter
22

Zet een braadpan op het vuur en smelt er wat boter in.

23

Neem de gare rollades uit het water en haal ze uit de plastic folie.

24

Kleur de rollades goudbruin in de pan met bruisende boter.

2 Sjalotten
25

Snipper de sjalotten zeer fijn.

26

Smelt een klontje boter in een stoofpot, en stoof daarin de stukjes sjalot op een matig vuur.

1 scheutje natuurazijn, peper, zout, nootmuskaat
27

Voeg de boontjes toe en stoof ze even in de boter. Kruid de groente met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat nootmuskaat. Voeg helemaal op het einde een piepklein scheutje natuurazijn toe en roer.

28

Serveer elke rollade in dikke plakken, samen met een schep pompoenpuree en een portie boontjes.

29

Een beetje braadjus of een lepel pickles smaken er ook heerlijk bij.