Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel
Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel
Een snel Italiaans visgerecht met gastronomische allures. Jeroen serveert een kraakverse filet van roggenvleugel met een frisgroene salsa verde en gegrilde aardappelen.
Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel
Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel
Een snel Italiaans visgerecht met gastronomische allures. Jeroen serveert een kraakverse filet van roggenvleugel met een frisgroene salsa verde en gegrilde aardappelen.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Kerstomaten
400 g
Olijfolie
3 scheutjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Peper
Zout
Provençaalse kruiden
1 een beetje
Balsamico
1 scheutje
Rogvleugels
800 g
Boter
1 een klontje
Kappertjes
2 el
Augurk
1 el
Mosterd
1 el
Waterkers
2 bosjes
Benodigdheden
Blender, een ovenschaal, een blender of een mixer, een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
800 g aardappelen
2
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee en kook ze gaar in licht gezouten water.
400 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje kristalsuiker, peper, zout, 1 een beetje Provençaalse kruiden, 1 scheutje balsamico
3
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheut olijfolie, peper en zout, Provençaalse kruiden, een snuifje suiker en een scheut balsamico.
4
Schuif de schaal met kerstomaten in de oven en laat 15 minuten bakken.
800 g rogvleugels, peper, zout
5
Verdeel de roggenvleugel in porties en kruid met peper en zout.
1 een klontje boter
6
Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.
2 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el mosterd, 2 bosjes Waterkers, 1 scheutje olijfolie, zout
7
Doe de kappertjes, augurkjes, mosterd en waterkers samen met een flinke scheut olijfolie en een snuif zout in de blender en mix tot een saus.
TIPVoeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
8
Besprenkel de afgegoten aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een hete grillpan.
9
Serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
800 g aardappelen
2
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee en kook ze gaar in licht gezouten water.
400 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje kristalsuiker, peper, zout, 1 een beetje Provençaalse kruiden, 1 scheutje balsamico
3
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheut olijfolie, peper en zout, Provençaalse kruiden, een snuifje suiker en een scheut balsamico.
4
Schuif de schaal met kerstomaten in de oven en laat 15 minuten bakken.
800 g rogvleugels, peper, zout
5
Verdeel de roggenvleugel in porties en kruid met peper en zout.
1 een klontje boter
6
Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.
2 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el mosterd, 2 bosjes Waterkers, 1 scheutje olijfolie, zout
7
Doe de kappertjes, augurkjes, mosterd en waterkers samen met een flinke scheut olijfolie en een snuif zout in de blender en mix tot een saus.
TIPVoeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
8
Besprenkel de afgegoten aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een hete grillpan.
9
Serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Kerstomaten
400 g
Olijfolie
3 scheutjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Peper
Zout
Provençaalse kruiden
1 een beetje
Balsamico
1 scheutje
Rogvleugels
800 g
Boter
1 een klontje
Kappertjes
2 el
Augurk
1 el
Mosterd
1 el
Waterkers
2 bosjes
Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel
Een snel Italiaans visgerecht met gastronomische allures. Jeroen serveert een kraakverse filet van roggenvleugel met een frisgroene salsa verde en gegrilde aardappelen.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
800 g aardappelen
2
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee en kook ze gaar in licht gezouten water.
400 g kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje kristalsuiker, peper, zout, 1 een beetje Provençaalse kruiden, 1 scheutje balsamico
3
Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheut olijfolie, peper en zout, Provençaalse kruiden, een snuifje suiker en een scheut balsamico.
4
Schuif de schaal met kerstomaten in de oven en laat 15 minuten bakken.
800 g rogvleugels, peper, zout
5
Verdeel de roggenvleugel in porties en kruid met peper en zout.
1 een klontje boter
6
Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.
2 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el mosterd, 2 bosjes Waterkers, 1 scheutje olijfolie, zout
7
Doe de kappertjes, augurkjes, mosterd en waterkers samen met een flinke scheut olijfolie en een snuif zout in de blender en mix tot een saus.
TIPVoeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
8
Besprenkel de afgegoten aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een hete grillpan.
9
Serveren maar!