Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen

Klassiek serveer je een roggevleugel met boter en kappertjes. Jeroen geeft er deze keer een lauwe vinaigrette met sjalot bij. De groene kruiden voegt hij pas aan het einde toe zodat ze niet verkleuren. Met een gebakken aardappeltje erbij heb je een echte feestmaaltijd.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 2 sjalot
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepel witte wijnazijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • enkele takjes dragon
  • 0.5 bussel bieslook
  • boter
  • 4 roggevleugel
  • 1 bussel veldsla
  • dragonazijn

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de aardappelen en stoom ze in de schil 10 minuten op 120 °C in de stoomoven. Je kunt ze ook gewoon koken of stomen in een stoommandje.

Laat de gestoomde aardappelen wat afkoelen.

Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes (julienne).

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Stoof de sjalotten op een heel zacht vuur zonder ze te bakken.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de sjalotten.

Doe er de witte wijnazijn, de tijm, de rozemarijn en de laurier bij. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe. Laat rustig garen op een heel zacht vuur.

Snipper de dragon en de bieslook. Houd de kruiden apart.

Smelt een klont boter in een pan.

Kruid de vis met peper en zout aan beide kanten. Bak de vis aan beide kanten in de boter.

Spoel de veldsla en laat uitlekken. Breng op smaak met een likje olie, wat dragonazijn, peper en zout.

Smelt een klont boter in een tweede pan. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.

Meng de gesnipperde groene kruiden met de vinaigrette.

Serveer de gebakken rog met de gebakken aardappelen en de veldsla. Geef er de lauwe sjalottenvinaigrette bij.

Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen