Rog met ratatouille en gebakken krieltjes

Met een klein beetje snijwerk heb je al snel een hoop groenten in een pot! Breng ze op smaak met kappertjes, olijven en wat ansjovis, en je hebt een originele ratatouille die prachtig past bij een lekker stukje gebakken rogvleugel!

Ingrediënten

  • 800 g krielaardappelen
  • een flinke scheut olijfolie
  • 1 ajuin
  • 2 teentje look
  • 0.5 venkel
  • 0.5 courgette
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 aubergine
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes oregano
  • enkele takjes tijm
  • 8 ansjovisfilet
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepel olijven
  • 1 blik tomatenblokjes
  • een flinke klont boter
  • 1 kg rogvleugel
  • enkele takjes peterselie

Benodigdheden

  • keukentouw
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in de schil, in gezouten water.

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan.

Pel de ui, snijd in blokjes en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg toe.

Snijd de venkel en de courgette in blokjes en stoof de groenten mee aan. Schil de paprika en aubergine, snijd in blokjes en stoof ze mee aan.

Kruid de groenten met peper en zout. Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg toe.

Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Schep er ook de olijven en kappertjes bij.

Laat de groenten even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook.

Laat in een andere grote pan een flinke klont boter smelten.

Kruid de rog met peper en zout en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de boter.

Giet de krieltjes af wanneer ze gaar zijn en leg ze bij de vis in de pan (of bak ze in een aparte pan in boter).

Kruid de aardappelen met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier wanneer ze gebakken zijn.

Schep een stuk gebakken rog op een bord en lepel er wat ratatouille en gebakken krieltjes bij.

Werk af met wat fijngesneden peterselie.

Rog met ratatouille en gebakken krieltjes