Instructies

4 personen
800 g krielaardappelen
1

Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in de schil, in gezouten water.

1 een flinke scheut olijfolie
2

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan.

1 ajuin, 2 teentjes Look
3

Pel de ui, snijd in blokjes en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg toe.

0,5 venkels, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 0,5 gele paprika's, 0,5 aubergine
4

Snijd de venkel en de courgette in blokjes en stoof de groenten mee aan. Schil de paprika en aubergine, snijd in blokjes en stoof ze mee aan.

zwarte peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm
5

Kruid de groenten met peper en zout. Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg toe.

8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 4 el olijven
6

Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Schep er ook de olijven en kappertjes bij.

1 blik Tomatenblokjes
7

Laat de groenten even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook.

1 een flinke klont boter
8

Laat in een andere grote pan een flinke klont boter smelten.

1.000 g rogvleugels
9

Kruid de rog met peper en zout en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de boter.

10

Giet de krieltjes af wanneer ze gaar zijn en leg ze bij de vis in de pan (of bak ze in een aparte pan in boter).

11

Kruid de aardappelen met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier wanneer ze gebakken zijn.

12

Schep een stuk gebakken rog op een bord en lepel er wat ratatouille en gebakken krieltjes bij.

peterselie
13

Werk af met wat fijngesneden peterselie.