dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (thumbnail)Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

30m
18
-
2K
Recepten

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

Kippenoesters zijn de beste stukjes van de kip. Hun Franse naam ‘sot l’y laisse’ zegt genoeg: je zou gek zijn om ze te laten zitten. Jeroen serveert ze met een simpele pasta, spekjes en spinazie. Een dampend bord comfortfood!
Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (thumbnail)Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

30m
18
-
2K
Recepten

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

Kippenoesters zijn de beste stukjes van de kip. Hun Franse naam ‘sot l’y laisse’ zegt genoeg: je zou gek zijn om ze te laten zitten. Jeroen serveert ze met een simpele pasta, spekjes en spinazie. Een dampend bord comfortfood!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Spinazie
200 g
Boter
Olijfolie
Gezouten spek
200 g
Kippenoesters
400 g
Peper
Zout
Pasta
500 g
Oesterzwammen
250 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Witte wijn
1 scheutje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Mascarpone
2 el
Pecorino
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter, olijfolie
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd en het kraakbeen van het spek. Snijd het spek in dikke blokjes. Bak de spekblokjes in de pan.
400 g kippenoesters, peper, zout
4
Kruid de kippenoesters met wat peper van de molen en grof zout. Bak ze mee in de pan met het spek.
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
250 g oesterzwammen
6
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
7
Schep het spek en de kippenoesters uit de pan en hou even opzij. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan.
1 ajuin, 1 teentje Look
8
Pel de ui en snijd in grove stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de paddenstoelen.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Roer goed.
10
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over.
1 scheutje witte wijn, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano
11
Blus de oesterzwammen met een scheutje witte wijn. Kruid met fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Strooi er wat gedroogde oregano over.
12
Leg het vlees terug in de pan. Doe ook de spinazie in de pan en laat even garen.
13
Doe de gegaarde pasta bij het vlees en de oesterzwammen. Schep er een pollepel kookvocht bij.
TIPZo’n lepel kookvocht zorgt voor wat extra binding en geeft de pasta een mooie glans.
peper, zout
14
Kruid met peper van de molen en zout.
2 el mascarpone
15
Schep er de mascarpone onder en meng goed.
150 g pecorino
16
Serveer de pasta met wat geraspte pecorino.
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.

Instructies

200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter, olijfolie
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd en het kraakbeen van het spek. Snijd het spek in dikke blokjes. Bak de spekblokjes in de pan.
400 g kippenoesters, peper, zout
4
Kruid de kippenoesters met wat peper van de molen en grof zout. Bak ze mee in de pan met het spek.
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
250 g oesterzwammen
6
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
7
Schep het spek en de kippenoesters uit de pan en hou even opzij. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan.
1 ajuin, 1 teentje Look
8
Pel de ui en snijd in grove stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de paddenstoelen.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Roer goed.
10
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over.
1 scheutje witte wijn, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano
11
Blus de oesterzwammen met een scheutje witte wijn. Kruid met fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Strooi er wat gedroogde oregano over.
12
Leg het vlees terug in de pan. Doe ook de spinazie in de pan en laat even garen.
13
Doe de gegaarde pasta bij het vlees en de oesterzwammen. Schep er een pollepel kookvocht bij.
TIPZo’n lepel kookvocht zorgt voor wat extra binding en geeft de pasta een mooie glans.
peper, zout
14
Kruid met peper van de molen en zout.
2 el mascarpone
15
Schep er de mascarpone onder en meng goed.
150 g pecorino
16
Serveer de pasta met wat geraspte pecorino.
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (thumbnail)Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie
4 personen
30m
Ingrediënten
Spinazie
200 g
Boter
Olijfolie
Gezouten spek
200 g
Kippenoesters
400 g
Peper
Zout
Pasta
500 g
Oesterzwammen
250 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Witte wijn
1 scheutje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Mascarpone
2 el
Pecorino
150 g

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie

Kippenoesters zijn de beste stukjes van de kip. Hun Franse naam ‘sot l’y laisse’ zegt genoeg: je zou gek zijn om ze te laten zitten. Jeroen serveert ze met een simpele pasta, spekjes en spinazie. Een dampend bord comfortfood!
Instructies
200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter, olijfolie
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd en het kraakbeen van het spek. Snijd het spek in dikke blokjes. Bak de spekblokjes in de pan.
400 g kippenoesters, peper, zout
4
Kruid de kippenoesters met wat peper van de molen en grof zout. Bak ze mee in de pan met het spek.
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
250 g oesterzwammen
6
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
7
Schep het spek en de kippenoesters uit de pan en hou even opzij. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan.
1 ajuin, 1 teentje Look
8
Pel de ui en snijd in grove stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de paddenstoelen.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Roer goed.
10
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over.
1 scheutje witte wijn, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gedroogde oregano
11
Blus de oesterzwammen met een scheutje witte wijn. Kruid met fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Strooi er wat gedroogde oregano over.
12
Leg het vlees terug in de pan. Doe ook de spinazie in de pan en laat even garen.
13
Doe de gegaarde pasta bij het vlees en de oesterzwammen. Schep er een pollepel kookvocht bij.
TIPZo’n lepel kookvocht zorgt voor wat extra binding en geeft de pasta een mooie glans.
peper, zout
14
Kruid met peper van de molen en zout.
2 el mascarpone
15
Schep er de mascarpone onder en meng goed.
150 g pecorino
16
Serveer de pasta met wat geraspte pecorino.