Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
400 g kippenoesters, peper, zout
4
Kruid de kippenoesters met wat peper van de molen en grof zout. Bak ze mee in de pan met het spek.
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
250 g oesterzwammen
6
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
7
Schep het spek en de kippenoesters uit de pan en hou even opzij. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan.
1 ajuin, 1 teentje Look
8
Pel de ui en snijd in grove stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de paddenstoelen.
1 rode chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Roer goed.