
Kippenoesters zijn de beste stukjes van de kip. Hun Franse naam ‘sot l’y laisse’ zegt genoeg: je zou gek zijn om ze te laten zitten. Jeroen serveert ze met een simpele pasta, spekjes en spinazie. Een dampend bord comfortfood!
Ingrediënten
- 200 g spinazie
- boter
- olijfolie
- 200 g gezouten spek
- 400 g kippenoester
- peper
- zout
- 500 g pasta
- 250 g oesterzwam
- 1 ajuin
- 1 teen knoflook
- 1 rode chilipeper
- een scheutje witte wijn
- enkele takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- een snuifje gedroogde oregano
- 2 eetlepel mascarpone
- 150 g pecorino
Benodigdheden
Bereiding
Bereiding
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut olijfolie bij.
Snijd het zwoerd en het kraakbeen van het spek. Snijd het spek in dikke blokjes. Bak de spekblokjes in de pan.
Kruid de kippenoesters met wat peper van de molen en grof zout. Bak ze mee in de pan met het spek.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
Schep het spek en de kippenoesters uit de pan en hou even opzij. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan.
Pel de ui en snijd in grove stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de paddenstoelen.
Snijd de chilipeper in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Roer goed.
Giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over.
Blus de oesterzwammen met een scheutje witte wijn. Kruid met fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Strooi er wat gedroogde oregano over.
Leg het vlees terug in de pan. Doe ook de spinazie in de pan en laat even garen.
Doe de gegaarde pasta bij het vlees en de oesterzwammen. Schep er een pollepel kookvocht bij.
Kruid met peper van de molen en zout.
Schep er de mascarpone onder en meng goed.
Serveer de pasta met wat geraspte pecorino.