dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rigatoni met gehaktballen (thumbnail)Rigatoni met gehaktballen

Rigatoni met gehaktballen

40m
22
96%
19.8K
Recepten

Rigatoni met gehaktballen

Heerlijke, zuiderse comfort food dat klaar is in een handomdraai. Jeroen maakt een weelderige tomatensaus met veel groenten, gebakken meatballs en pasta, om daarna te gratineren in de oven. Meer moet dat niet zijn, toch?
Rigatoni met gehaktballen (thumbnail)Rigatoni met gehaktballen

Rigatoni met gehaktballen

40m
22
96%
19.8K
Recepten

Rigatoni met gehaktballen

Heerlijke, zuiderse comfort food dat klaar is in een handomdraai. Jeroen maakt een weelderige tomatensaus met veel groenten, gebakken meatballs en pasta, om daarna te gratineren in de oven. Meer moet dat niet zijn, toch?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling96%
Aantal likes19.8K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Aubergine
1
Rode paprika
1
Olijfolie
Ajuinenrode
3
Look
2 teentjes
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
3 tl
Tomaten
5
Water
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Zout
Zwarte peper
Ei
1
Peterselie
Paneermeel
3 el
Parmezaan
60 g
Rigatoni
400 g
Gemalen mozzarella
100 g
Basilicum
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C en breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 aubergine, 1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de groenten in blokjes en stoof ze aan in olijfolie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui, snijd ze grof. Pel en plet de look. Snipper de chilipeper fijn en stoof alles mee aan. Voeg er de gedroogde oregano en het gerookt paprikapoeder aan toe.
3 tl Tomatenpuree, 5 tomaten, 0,2 l Water, 0,4 l Tomaten passata, zout
4
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Snijd de tomaten in blokjes en stoof ze mee aan. Giet de passata en het water erbij. Kruid het geheel met een flinke snuif zout.
zwarte peper, zout, 800 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 ajuinen, peterselie, 3 el paneermeel, 60 g parmezaan
5
Doe het gehakt met het ei, het paneermeel, de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie in de kom van de keukenmachine. Rasp de parmezaan erbij. Breng op smaak met peper en zout en meng het gehakt.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
6
Smelt een klont boter in een pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de pan.
400 g rigatoni
7
Kook de pasta gaar en meng hem onder de saus.
100 g gemalen mozzarella, basilicum
8
Schep de pasta met de saus in een ovenschaal en schep er de gebakken balletjes bij. Strooi er gemalen mozzarella over en gratineer nog 15 minuten in de oven. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C en breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
2
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de groenten in blokjes en stoof ze aan in olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C en breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 aubergine, 1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de groenten in blokjes en stoof ze aan in olijfolie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui, snijd ze grof. Pel en plet de look. Snipper de chilipeper fijn en stoof alles mee aan. Voeg er de gedroogde oregano en het gerookt paprikapoeder aan toe.
3 tl Tomatenpuree, 5 tomaten, 0,2 l Water, 0,4 l Tomaten passata, zout
4
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Snijd de tomaten in blokjes en stoof ze mee aan. Giet de passata en het water erbij. Kruid het geheel met een flinke snuif zout.
zwarte peper, zout, 800 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 ajuinen, peterselie, 3 el paneermeel, 60 g parmezaan
5
Doe het gehakt met het ei, het paneermeel, de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie in de kom van de keukenmachine. Rasp de parmezaan erbij. Breng op smaak met peper en zout en meng het gehakt.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
6
Smelt een klont boter in een pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de pan.
400 g rigatoni
7
Kook de pasta gaar en meng hem onder de saus.
100 g gemalen mozzarella, basilicum
8
Schep de pasta met de saus in een ovenschaal en schep er de gebakken balletjes bij. Strooi er gemalen mozzarella over en gratineer nog 15 minuten in de oven. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C en breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
2
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de groenten in blokjes en stoof ze aan in olijfolie.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rigatoni met gehaktballen (thumbnail)Rigatoni met gehaktballen
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
1
Rode paprika
1
Olijfolie
Ajuinenrode
3
Look
2 teentjes
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
3 tl
Tomaten
5
Water
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Zout
Zwarte peper
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Peterselie
Paneermeel
3 el
Parmezaan
60 g
Rigatoni
400 g
Gemalen mozzarella
100 g
Basilicum

Rigatoni met gehaktballen

Heerlijke, zuiderse comfort food dat klaar is in een handomdraai. Jeroen maakt een weelderige tomatensaus met veel groenten, gebakken meatballs en pasta, om daarna te gratineren in de oven. Meer moet dat niet zijn, toch?
Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C en breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
1 aubergine, 1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de groenten in blokjes en stoof ze aan in olijfolie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui, snijd ze grof. Pel en plet de look. Snipper de chilipeper fijn en stoof alles mee aan. Voeg er de gedroogde oregano en het gerookt paprikapoeder aan toe.
3 tl Tomatenpuree, 5 tomaten, 0,2 l Water, 0,4 l Tomaten passata, zout
4
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Snijd de tomaten in blokjes en stoof ze mee aan. Giet de passata en het water erbij. Kruid het geheel met een flinke snuif zout.
zwarte peper, zout, 800 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 ajuinen, peterselie, 3 el paneermeel, 60 g parmezaan
5
Doe het gehakt met het ei, het paneermeel, de gesnipperde ui en fijngehakte peterselie in de kom van de keukenmachine. Rasp de parmezaan erbij. Breng op smaak met peper en zout en meng het gehakt.
6
Smelt een klont boter in een pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de pan.
400 g rigatoni
7
Kook de pasta gaar en meng hem onder de saus.
100 g gemalen mozzarella, basilicum
8
Schep de pasta met de saus in een ovenschaal en schep er de gebakken balletjes bij. Strooi er gemalen mozzarella over en gratineer nog 15 minuten in de oven. Werk af met enkele blaadjes basilicum.