Rigatoni met ansjovis, citroen, artisjok en pangrattato
Rigatoni met ansjovis, citroen, artisjok en pangrattato
Buispasta met gestoofde artisjok en crème van opgelegde artisjokken, ansjovis en geroosterd broodkruim.
Rigatoni met ansjovis, citroen, artisjok en pangrattato
Rigatoni met ansjovis, citroen, artisjok en pangrattato
Buispasta met gestoofde artisjok en crème van opgelegde artisjokken, ansjovis en geroosterd broodkruim.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Broodoud
4 sneetjes
Penne
400 g
Artisjokkengrote
2
Citroenhet sap
1
Artisjokkenop olie
200 g
Ansjovisfilets
4
Look
2 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Kappertjes
2 el
CitroenenDe zestes en het sap
0,5
Boter
50 g
Look
1 teentje
Chiliflakes
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Peterselie
Ansjoviswat extra om af te werken
2 artisjokken (grote), 1 citroen (het sap)
1
Kuis de artisjokken en bewaar de bodems op koud water met wat citroensap.
200 g artisjokken (op olie)
2
Doe de opgelegde artisjokken met een scheut olijfolie in de blender en mix ze fijn.
3
Laat een klont boter smelten, snijd de artisjokbodems in stukken en stoof ze aan in de boter. Voeg een scheut water toe.
4 sneetjes brood (oud)
4
Snijd het brood in blokjes en maal het fijn in de blender.
2 teentjes Look
5
Laat een goede scheut olijfolie warm worden in een pan en bak de broodkruimels in de olie. Rasp de look erbij.
1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje grof zout
6
Voeg een snuif chiliflakes en wat grof zout toe en laat de kruimels kleuren. Schep de pangrattato daarna in een kom met keukenpapier.
1 teentje Look, 4 ansjovisfilets, 1 snuifje chiliflakes
7
Snijd de look fijn en voeg hem toe aan de artisjokken, gevolgd door wat fijngesneden ansjovis en een snuif chiliflakes.
8
Snijd de sjalot in ringen en laat ze meestoven.
0,5 citroenen (De zestes en het sap)
9
Rasp de schil van de citroen en pers er ook het sap bij.
50 g boter, 2 el kappertjes, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de boter, de kappertjes en de witte wijn toe en breng de saus aan de kook.
400 g penne
11
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Schep de pasta en een lepel kookwater bij de artisjokkensaus. Voeg de artisjokpuree toe en meng alles goed. Laat de pasta nog even verder garen op het vuur.
Ansjovis (wat extra om af te werken)
14
Breng op smaak met peper en zout en voeg er de peterselie aan toe. Werk af met wat extra ansjovis en met de pangrattato.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 artisjokken (grote), 1 citroen (het sap)
1
Kuis de artisjokken en bewaar de bodems op koud water met wat citroensap.
200 g artisjokken (op olie)
2
Doe de opgelegde artisjokken met een scheut olijfolie in de blender en mix ze fijn.
3
Laat een klont boter smelten, snijd de artisjokbodems in stukken en stoof ze aan in de boter. Voeg een scheut water toe.
4 sneetjes brood (oud)
4
Snijd het brood in blokjes en maal het fijn in de blender.
2 teentjes Look
5
Laat een goede scheut olijfolie warm worden in een pan en bak de broodkruimels in de olie. Rasp de look erbij.
1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje grof zout
6
Voeg een snuif chiliflakes en wat grof zout toe en laat de kruimels kleuren. Schep de pangrattato daarna in een kom met keukenpapier.
1 teentje Look, 4 ansjovisfilets, 1 snuifje chiliflakes
7
Snijd de look fijn en voeg hem toe aan de artisjokken, gevolgd door wat fijngesneden ansjovis en een snuif chiliflakes.
8
Snijd de sjalot in ringen en laat ze meestoven.
0,5 citroenen (De zestes en het sap)
9
Rasp de schil van de citroen en pers er ook het sap bij.
50 g boter, 2 el kappertjes, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de boter, de kappertjes en de witte wijn toe en breng de saus aan de kook.
400 g penne
11
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Schep de pasta en een lepel kookwater bij de artisjokkensaus. Voeg de artisjokpuree toe en meng alles goed. Laat de pasta nog even verder garen op het vuur.
Ansjovis (wat extra om af te werken)
14
Breng op smaak met peper en zout en voeg er de peterselie aan toe. Werk af met wat extra ansjovis en met de pangrattato.