Snijd de look fijn en voeg hem toe aan de artisjokken, gevolgd door wat fijngesneden ansjovis en een snuif chiliflakes.
8
Snijd de sjalot in ringen en laat ze meestoven.
0,5 citroenen (De zestes en het sap)
9
Rasp de schil van de citroen en pers er ook het sap bij.
50 g boter, 2 el kappertjes, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de boter, de kappertjes en de witte wijn toe en breng de saus aan de kook.
400 g penne
11
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Schep de pasta en een lepel kookwater bij de artisjokkensaus. Voeg de artisjokpuree toe en meng alles goed. Laat de pasta nog even verder garen op het vuur.
Ansjovis (wat extra om af te werken)
14
Breng op smaak met peper en zout en voeg er de peterselie aan toe. Werk af met wat extra ansjovis en met de pangrattato.