Ribbetjes met coleslaw
Ribbetjes met coleslaw
Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Ribbetjes met coleslaw
Ribbetjes met coleslaw
Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
2 el
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Ahornsiroop
2 el
Ketjap Manis
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespunt
Provençaalse kruiden
Varkensribben
600 g
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Ajuin
1
Peterselie
0,5 bosjes
Appel
1
Limoen
1
Peper
Zout
Benodigdheden
Een borsteltje, een rasp of mandoline
Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
De gemarineerde ribbetjes
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
De gemarineerde ribbetjes
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
Ad door GAIA
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.