
Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Ingrediënten
- 2 eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepel Ketjap Manis
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1 mespunt cayennepeper
- Provençaalse kruiden
- 600 g varkensrib
- 0.25 witte kool
- 3 wortel
- 1 ajuin
- 0.5 bussel peterselie
- 1 Jonagold appel
- 2 eetlepel mayonaise
- 1 limoen
- peper
- zout
Benodigdheden
- een borsteltje
- een rasp of mandoline
Bereiding
De gemarineerde ribbetjes
Verwarm de oven voor op 150°C.
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.