Instructies

4 personen

De gemarineerde ribbetjes

1

Verwarm de oven voor op 150°C.

2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2

Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.

600 g varkensribben
3

Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.

4

Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.

De coleslaw

0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5

Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.

1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6

Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.

1 appel
7

Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.

2 el mayonaise, 1 limoen
8

Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.

Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
9

Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.

peper, zout
10

Kruid naar smaak met peper en zout.

11

Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.