Ribbetjes en aardappelsla met rode kool en appel
Ribbetjes en aardappelsla met rode kool en appel
Gelakte ribben uit de oven en een koude aardappelsla met rode kool en appel.
Ribbetjes en aardappelsla met rode kool en appel
Ribbetjes en aardappelsla met rode kool en appel
Gelakte ribben uit de oven en een koude aardappelsla met rode kool en appel.
Ingrediënten
4 personen
Varkensribben
1.000 g
Esdoornsiroop
4 el
Ketjap Manis
4 el
Mosterd
2 el
Ketchup
2 el
Provençaalse kruiden
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Cajunkruiden
1 el
Whisky
1 scheutje
Vastkokende aardappelen
800 g
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Appelazijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Graanmosterd
1 el
Platte kaas
2 el
Rode ui
1
Rode kolen
0,25
Appel
1
Peterselie
1 takje
Dragon
Dille
1 takje
Appelazijn
1 scheutje
Benodigdheden
Maatbeker, mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 el Provençaalse kruiden, 2 el ketchup, 4 el Ketjap Manis, 2 el mosterd, 4 el esdoornsiroop, 1 scheutje whisky, 1 snuifje cayennepeper, 1 el cajunkruiden
2
Meng de ketchup met de ketjap manis, de mosterd, de esdoornsiroop, een scheut whisky, de cayennepeper, de Provençaalse kruiden, de cajunkruiden en een snuif zout.
1.000 g varkensribben
3
Leg de ribben op een ovenplaat en wrijf ze in met de marinade.
4
Schuif de ribben ongeveer een uur in een oven van 150 °C.
5
Wrijf de ribben om de tien minuten in met extra marinade.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Water, 2 el mosterd, 0,2 l arachideolie
7
Doe voor de dressing de dooiers met de azijn, water en de mosterd in een maatbeker en giet de olie er al mixend bij.
1 el graanmosterd, 2 el platte kaas
8
Voeg de graanmosterd, de plattekaas en peper en zout toe.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze even onder koud water.
0,25 rode kolen, 1 rode ui, 1 appel
10
Snipper de rode kool, de rode ui en de appel fijn en doe ze in een kom.
11
Doe de aardappelen erbij. Voeg er enkele eetlepels van de dressing aan toe.
1 takje peterselie, 1 takje dille, 1 scheutje appelazijn, dragon
12
Snipper de peterselie, de dragon en de dille fijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout en voeg een extra scheutje azijn toe. Meng de salade.
13
Haal de ribben uit de oven en snijd ze in stukken.
14
Serveer met de aardappelsalade en wat extra marinade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 el Provençaalse kruiden, 2 el ketchup, 4 el Ketjap Manis, 2 el mosterd, 4 el esdoornsiroop, 1 scheutje whisky, 1 snuifje cayennepeper, 1 el cajunkruiden
2
Meng de ketchup met de ketjap manis, de mosterd, de esdoornsiroop, een scheut whisky, de cayennepeper, de Provençaalse kruiden, de cajunkruiden en een snuif zout.
1.000 g varkensribben
3
Leg de ribben op een ovenplaat en wrijf ze in met de marinade.
4
Schuif de ribben ongeveer een uur in een oven van 150 °C.
5
Wrijf de ribben om de tien minuten in met extra marinade.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Water, 2 el mosterd, 0,2 l arachideolie
7
Doe voor de dressing de dooiers met de azijn, water en de mosterd in een maatbeker en giet de olie er al mixend bij.
1 el graanmosterd, 2 el platte kaas
8
Voeg de graanmosterd, de plattekaas en peper en zout toe.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze even onder koud water.
0,25 rode kolen, 1 rode ui, 1 appel
10
Snipper de rode kool, de rode ui en de appel fijn en doe ze in een kom.
11
Doe de aardappelen erbij. Voeg er enkele eetlepels van de dressing aan toe.
1 takje peterselie, 1 takje dille, 1 scheutje appelazijn, dragon
12
Snipper de peterselie, de dragon en de dille fijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout en voeg een extra scheutje azijn toe. Meng de salade.
13
Haal de ribben uit de oven en snijd ze in stukken.
14
Serveer met de aardappelsalade en wat extra marinade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Varkensribben
1.000 g
Esdoornsiroop
4 el
Ketjap Manis
4 el
Mosterd
2 el
Ketchup
2 el
Provençaalse kruiden
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Cajunkruiden
1 el
Whisky
1 scheutje
Vastkokende aardappelen
800 g
Eierdooiers
2
Mosterd
1 el
Appelazijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Graanmosterd
1 el
Platte kaas
2 el
Rode ui
1
Rode kolen
0,25
Appel
1
Peterselie
1 takje
Dragon
Dille
1 takje
Appelazijn
1 scheutje
Ribbetjes en aardappelsla met rode kool en appel
Gelakte ribben uit de oven en een koude aardappelsla met rode kool en appel.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
1 el Provençaalse kruiden, 2 el ketchup, 4 el Ketjap Manis, 2 el mosterd, 4 el esdoornsiroop, 1 scheutje whisky, 1 snuifje cayennepeper, 1 el cajunkruiden
2
Meng de ketchup met de ketjap manis, de mosterd, de esdoornsiroop, een scheut whisky, de cayennepeper, de Provençaalse kruiden, de cajunkruiden en een snuif zout.
1.000 g varkensribben
3
Leg de ribben op een ovenplaat en wrijf ze in met de marinade.
4
Schuif de ribben ongeveer een uur in een oven van 150 °C.
5
Wrijf de ribben om de tien minuten in met extra marinade.
800 g Vastkokende aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Water, 2 el mosterd, 0,2 l arachideolie
7
Doe voor de dressing de dooiers met de azijn, water en de mosterd in een maatbeker en giet de olie er al mixend bij.
1 el graanmosterd, 2 el platte kaas
8
Voeg de graanmosterd, de plattekaas en peper en zout toe.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze even onder koud water.
0,25 rode kolen, 1 rode ui, 1 appel
10
Snipper de rode kool, de rode ui en de appel fijn en doe ze in een kom.
11
Doe de aardappelen erbij. Voeg er enkele eetlepels van de dressing aan toe.
1 takje peterselie, 1 takje dille, 1 scheutje appelazijn, dragon
12
Snipper de peterselie, de dragon en de dille fijn en doe ze erbij. Kruid met peper en zout en voeg een extra scheutje azijn toe. Meng de salade.
13
Haal de ribben uit de oven en snijd ze in stukken.
14
Serveer met de aardappelsalade en wat extra marinade.