Reuben Sandwich
Reuben Sandwich
Over het ontstaan van de Reuben sandwich doen een paar verhalen de ronde. Sommigen beweren dat de Litouwse immigrant Reuben Kulakofsky de uitvinder was. Hij serveerde de sandwich aan zijn pokervrienden in het Blackstone Hotel in Nebraska. Andere bronnen hebben het over ene Arnold Reuben, de Duitse eigenaar van Reuben’s Delicatessen, die de sandwich bedacht rond 1914 en hem verkocht in zijn zaak in New York.Wat er ook van zij, de Reuben sandwich met zijn vulling van zuurkool, pastrami en kaas en speciale Thousand Island dressing is een pure smaakbom.
Reuben Sandwich
Reuben Sandwich
Over het ontstaan van de Reuben sandwich doen een paar verhalen de ronde. Sommigen beweren dat de Litouwse immigrant Reuben Kulakofsky de uitvinder was. Hij serveerde de sandwich aan zijn pokervrienden in het Blackstone Hotel in Nebraska. Andere bronnen hebben het over ene Arnold Reuben, de Duitse eigenaar van Reuben’s Delicatessen, die de sandwich bedacht rond 1914 en hem verkocht in zijn zaak in New York.Wat er ook van zij, de Reuben sandwich met zijn vulling van zuurkool, pastrami en kaas en speciale Thousand Island dressing is een pure smaakbom.
Ingrediënten
4 personen
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 el
Olie
2 dl
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Augurken
6
Dille
0,2 bosjes
Bieslook
0,2 bosjes
Zilverui
1 el
Zoete chilisaus
1 el
Ketchup
1 el
Zuurdesembrood
1
Zuurkool
550 g
Belegen kaas
200 g
Pastrami
400 g
Waterkers
Zoete augurken
2
Olijfolie
Eieren
4
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Thousand Island dressing
1 scheutje azijn, 1 el mosterd, 2 dl olie, 1 chilipeper, 1 teentje Look, 6 augurken, 0,2 bosjes dille, 0,2 bosjes Bieslook, 1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup, 4
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en mix met de staafmixer tot mayonaise terwijl je de olie in een fijne straal in de maatbeker giet.
3
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
4
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
De sandwich
1 Zuurdesembrood, 550 g Zuurkool, 200 g belegen kaas, 400 g pastrami, Waterkers, 2 zoete augurken, olijfolie
5
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6
Doe de zuurkool in een kookpot en verwarm op een laag vuur.
7
Snijd het brood in niet te dikke sneden. Besprenkel het met olijfolie en rooster het licht in de voorverwarmde oven. Per sandwich heb je 3 sneden toast nodig.
8
Laat de oven aan staan.
9
Snijd de grote augurken in lange dunne repen.
10
Besmeer een toast met Thousand Island dressing. Leg er een laagje warme zuurkool, een plak kaas en royaal pastrami op. Eindig met enkele plakken augurk.
11
Besmeer een tweede toast aan beide kanten met de saus. Leg hem op de eerste toast en stapel opnieuw zuurkool, kaas, pastrami en augurk.
12
Dek af met een toast met aan de onderkant saus.
13
Zet de sandwiches in de warme oven tot de kaas gesmolten is.
14
Serveer met enkele plukken waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Thousand Island dressing
1 scheutje azijn, 1 el mosterd, 2 dl olie, 1 chilipeper, 1 teentje Look, 6 augurken, 0,2 bosjes dille, 0,2 bosjes Bieslook, 1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup, 4
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en mix met de staafmixer tot mayonaise terwijl je de olie in een fijne straal in de maatbeker giet.
3
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
4
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
De sandwich
1 Zuurdesembrood, 550 g Zuurkool, 200 g belegen kaas, 400 g pastrami, Waterkers, 2 zoete augurken, olijfolie
5
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6
Doe de zuurkool in een kookpot en verwarm op een laag vuur.
7
Snijd het brood in niet te dikke sneden. Besprenkel het met olijfolie en rooster het licht in de voorverwarmde oven. Per sandwich heb je 3 sneden toast nodig.
8
Laat de oven aan staan.
9
Snijd de grote augurken in lange dunne repen.
10
Besmeer een toast met Thousand Island dressing. Leg er een laagje warme zuurkool, een plak kaas en royaal pastrami op. Eindig met enkele plakken augurk.
11
Besmeer een tweede toast aan beide kanten met de saus. Leg hem op de eerste toast en stapel opnieuw zuurkool, kaas, pastrami en augurk.
12
Dek af met een toast met aan de onderkant saus.
13
Zet de sandwiches in de warme oven tot de kaas gesmolten is.
14
Serveer met enkele plukken waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 el
Olie
2 dl
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Augurken
6
Dille
0,2 bosjes
Bieslook
0,2 bosjes
Zilverui
1 el
Zoete chilisaus
1 el
Ketchup
1 el
Zuurdesembrood
1
Zuurkool
550 g
Belegen kaas
200 g
Pastrami
400 g
Waterkers
Zoete augurken
2
Olijfolie
Eieren
4
Reuben Sandwich
Over het ontstaan van de Reuben sandwich doen een paar verhalen de ronde. Sommigen beweren dat de Litouwse immigrant Reuben Kulakofsky de uitvinder was. Hij serveerde de sandwich aan zijn pokervrienden in het Blackstone Hotel in Nebraska. Andere bronnen hebben het over ene Arnold Reuben, de Duitse eigenaar van Reuben’s Delicatessen, die de sandwich bedacht rond 1914 en hem verkocht in zijn zaak in New York.Wat er ook van zij, de Reuben sandwich met zijn vulling van zuurkool, pastrami en kaas en speciale Thousand Island dressing is een pure smaakbom.Instructies
Thousand Island dressing
1 scheutje azijn, 1 el mosterd, 2 dl olie, 1 chilipeper, 1 teentje Look, 6 augurken, 0,2 bosjes dille, 0,2 bosjes Bieslook, 1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup, 4
1
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en mix met de staafmixer tot mayonaise terwijl je de olie in een fijne straal in de maatbeker giet.
3
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
4
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
De sandwich
1 Zuurdesembrood, 550 g Zuurkool, 200 g belegen kaas, 400 g pastrami, Waterkers, 2 zoete augurken, olijfolie
5
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6
Doe de zuurkool in een kookpot en verwarm op een laag vuur.
7
Snijd het brood in niet te dikke sneden. Besprenkel het met olijfolie en rooster het licht in de voorverwarmde oven. Per sandwich heb je 3 sneden toast nodig.
8
Laat de oven aan staan.
9
Snijd de grote augurken in lange dunne repen.
10
Besmeer een toast met Thousand Island dressing. Leg er een laagje warme zuurkool, een plak kaas en royaal pastrami op. Eindig met enkele plakken augurk.
11
Besmeer een tweede toast aan beide kanten met de saus. Leg hem op de eerste toast en stapel opnieuw zuurkool, kaas, pastrami en augurk.
12
Dek af met een toast met aan de onderkant saus.
13
Zet de sandwiches in de warme oven tot de kaas gesmolten is.
14
Serveer met enkele plukken waterkers.