Instructies

4 personen

Thousand Island dressing

1 scheutje azijn, 1 el mosterd, 2 dl olie, 1 chilipeper, 1 teentje Look, 6 augurken, 0,2 bosjes dille, 0,2 bosjes Bieslook, 1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup, 4
1

Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.

2

Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en mix met de staafmixer tot mayonaise terwijl je de olie in een fijne straal in de maatbeker giet.

3

Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.

4

Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.

De sandwich

1 Zuurdesembrood, 550 g Zuurkool, 200 g belegen kaas, 400 g pastrami, Waterkers, 2 zoete augurken, olijfolie
5

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

6

Doe de zuurkool in een kookpot en verwarm op een laag vuur.

7

Snijd het brood in niet te dikke sneden. Besprenkel het met olijfolie en rooster het licht in de voorverwarmde oven. Per sandwich heb je 3 sneden toast nodig.

8

Laat de oven aan staan.

9

Snijd de grote augurken in lange dunne repen.

10

Besmeer een toast met Thousand Island dressing. Leg er een laagje warme zuurkool, een plak kaas en royaal pastrami op. Eindig met enkele plakken augurk.

11

Besmeer een tweede toast aan beide kanten met de saus. Leg hem op de eerste toast en stapel opnieuw zuurkool, kaas, pastrami en augurk.

12

Dek af met een toast met aan de onderkant saus.

13

Zet de sandwiches in de warme oven tot de kaas gesmolten is.

14

Serveer met enkele plukken waterkers.