Regenboogforel met artisjok barigoule en puree met tuinkruiden
Regenboogforel met artisjok barigoule en puree met tuinkruiden
In de oven geroosterde regenboogforel, violet artisjokken in een lauwe Provençaalse vinaigrette met tomaat en spek, en puree met groene kruiden.
Regenboogforel met artisjok barigoule en puree met tuinkruiden
Regenboogforel met artisjok barigoule en puree met tuinkruiden
In de oven geroosterde regenboogforel, violet artisjokken in een lauwe Provençaalse vinaigrette met tomaat en spek, en puree met groene kruiden.
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Peterselie
1 takje
Kervel
1 takje
Regenboogforelvan 1,2 kg
1
Dille
Citroenen
Artisjokkenviolet
10
Citroenhet sap
1
Wortelen
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Gerookt spek
100 g
Tomaten
2
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de heteluchtoven met grillfunctie voorverwarmen tot 200 °C.
10 artisjokken (violet), citroenen
2
Kuis de artisjokken en bewaar ze even op wat citroenwater met een snuif zout.
3
Breng het citroenwater met de artisjokken aan de kook en draai het vuur uit zodra het water kookt.
1 regenboogforel (van 1,2 kg)
4
Knip de vinnen en de staart van de vis bij, en geef het vel enkele inkepingen. Wrijf de vis in met olijfolie. Kruid met flink wat grof zout en peper op beide kanten en leg de vis op een ovenplaat.
dille, citroenen
5
Vul de buikholte van de vis met enkele takken dille en wat plakken citroen.
6
Schuif de vis 7 à 8 minuten in de oven, draai hem om op de ovenplaat en laat hem nog eens 7 à 8 minuten garen. (Dit geldt voor een vis van 1,2 kg.)
1.000 g Loskokende aardappelen
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 wortelen, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look
8
Snijd de wortelen, de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie.
100 g gerookt spek, 10 artisjokken (violet), 0,1 l witte wijn
9
Snijd het spek in reepjes en de artisjokken in twee en laat ze meestoven. Voeg de wijn eraan toe.
rozemarijn, tijm
10
Voeg de rozemarijn en de tijm toe, zet een deksel op de pot en laat even stoven.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Giet de aardappelen af en voeg de melk, olijfolie en de dooier toe. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 1 takje peterselie, 1 takje kervel
12
Snijd de tuinkruiden fijn en meng ze onder de puree.
2 tomaten
13
Emondeer de tomaten, snijd ze in blokjes en stoof ze nog even mee aan met de artisjokken.
14
Haal de vis uit de oven en leg hem op een schaal.
15
Schep de artisjokken over de vis en werk af met fijngesneden bieslook. Serveer met de kruidenpuree.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de heteluchtoven met grillfunctie voorverwarmen tot 200 °C.
10 artisjokken (violet), citroenen
2
Kuis de artisjokken en bewaar ze even op wat citroenwater met een snuif zout.
3
Breng het citroenwater met de artisjokken aan de kook en draai het vuur uit zodra het water kookt.
1 regenboogforel (van 1,2 kg)
4
Knip de vinnen en de staart van de vis bij, en geef het vel enkele inkepingen. Wrijf de vis in met olijfolie. Kruid met flink wat grof zout en peper op beide kanten en leg de vis op een ovenplaat.
dille, citroenen
5
Vul de buikholte van de vis met enkele takken dille en wat plakken citroen.
6
Schuif de vis 7 à 8 minuten in de oven, draai hem om op de ovenplaat en laat hem nog eens 7 à 8 minuten garen. (Dit geldt voor een vis van 1,2 kg.)
1.000 g Loskokende aardappelen
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 wortelen, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look
8
Snijd de wortelen, de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie.
100 g gerookt spek, 10 artisjokken (violet), 0,1 l witte wijn
9
Snijd het spek in reepjes en de artisjokken in twee en laat ze meestoven. Voeg de wijn eraan toe.
rozemarijn, tijm
10
Voeg de rozemarijn en de tijm toe, zet een deksel op de pot en laat even stoven.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Giet de aardappelen af en voeg de melk, olijfolie en de dooier toe. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 1 takje peterselie, 1 takje kervel
12
Snijd de tuinkruiden fijn en meng ze onder de puree.
2 tomaten
13
Emondeer de tomaten, snijd ze in blokjes en stoof ze nog even mee aan met de artisjokken.
14
Haal de vis uit de oven en leg hem op een schaal.
15
Schep de artisjokken over de vis en werk af met fijngesneden bieslook. Serveer met de kruidenpuree.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Peterselie
1 takje
Kervel
1 takje
Regenboogforelvan 1,2 kg
1
Dille
Citroenen
Artisjokkenviolet
10
Citroenhet sap
1
Wortelen
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Gerookt spek
100 g
Tomaten
2
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Regenboogforel met artisjok barigoule en puree met tuinkruiden
In de oven geroosterde regenboogforel, violet artisjokken in een lauwe Provençaalse vinaigrette met tomaat en spek, en puree met groene kruiden.Instructies
1
Laat de heteluchtoven met grillfunctie voorverwarmen tot 200 °C.
10 artisjokken (violet), citroenen
2
Kuis de artisjokken en bewaar ze even op wat citroenwater met een snuif zout.
3
Breng het citroenwater met de artisjokken aan de kook en draai het vuur uit zodra het water kookt.
1 regenboogforel (van 1,2 kg)
4
Knip de vinnen en de staart van de vis bij, en geef het vel enkele inkepingen. Wrijf de vis in met olijfolie. Kruid met flink wat grof zout en peper op beide kanten en leg de vis op een ovenplaat.
dille, citroenen
5
Vul de buikholte van de vis met enkele takken dille en wat plakken citroen.
6
Schuif de vis 7 à 8 minuten in de oven, draai hem om op de ovenplaat en laat hem nog eens 7 à 8 minuten garen. (Dit geldt voor een vis van 1,2 kg.)
1.000 g Loskokende aardappelen
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 wortelen, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look
8
Snijd de wortelen, de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie.
100 g gerookt spek, 10 artisjokken (violet), 0,1 l witte wijn
9
Snijd het spek in reepjes en de artisjokken in twee en laat ze meestoven. Voeg de wijn eraan toe.
rozemarijn, tijm
10
Voeg de rozemarijn en de tijm toe, zet een deksel op de pot en laat even stoven.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Giet de aardappelen af en voeg de melk, olijfolie en de dooier toe. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper en zout.
tijm, rozemarijn, 1 takje peterselie, 1 takje kervel
12
Snijd de tuinkruiden fijn en meng ze onder de puree.
2 tomaten
13
Emondeer de tomaten, snijd ze in blokjes en stoof ze nog even mee aan met de artisjokken.
14
Haal de vis uit de oven en leg hem op een schaal.
15
Schep de artisjokken over de vis en werk af met fijngesneden bieslook. Serveer met de kruidenpuree.