Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Kruidenkaas
150 g
Walnoten
75 g
Butternuts
200 g
Sjalotten
0,5
Citroensap
Salie
1 takje
Olijfolie
Benodigdheden
Deegrol, een ravioliroller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor het pastadeeg
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.
Voor de vulling
75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Voor de ravioli
3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.
Voor de garnituur
200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.
Afwerken
9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor het pastadeeg
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.
Voor de vulling
75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Voor de ravioli
3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.
Voor de garnituur
200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.
Afwerken
9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Kruidenkaas
150 g
Walnoten
75 g
Butternuts
200 g
Sjalotten
0,5
Citroensap
Salie
1 takje
Olijfolie
Ravioli met walnoot, pompoen en salieboter
Verse ravioli met kruidenkaas, walnoot, gebakken pompoen en salieboter als hapje van het Nationale Kerstmenu 2024.Instructies
Voor het pastadeeg
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1
Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.
Voor de vulling
75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2
Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Voor de ravioli
3
Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.
4
Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.
5
Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.
Voor de garnituur
200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6
Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.
1 takje Salie
7
Snipper enkele salieblaadjes fijn.
citroensap
8
Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.
Afwerken
9
Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.