Instructies

4 personen

Voor het pastadeeg

300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout, olijfolie
1

Meng de bloem met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine tot een stevig pastadeeg. Wikkel het in folie en leg het in de koelkast.

Voor de vulling

75 g Walnoten, 150 g kruidenkaas, olijfolie
2

Hak de walnoten fijn en meng ze onder de kruidenkaas. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Voor de ravioli

3

Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het pastadeeg dun uit. Maak twee rechthoekige plakken.

4

Maak bolletjes van de kruidenkaasvulling. Leg ze op het pastadeeg en duw ze plat.

5

Leg het tweede pastavel erover. Snijd het deeg in vierkantjes met een raviolisnijder.

Voor de garnituur

200 g butternuts, 0,5 Sjalotten
6

Snijd de pompoen in blokjes en de sjalot in halve ringen.

1 takje Salie
7

Snipper enkele salieblaadjes fijn.

citroensap
8

Bak de pompoen en sjalot in boter. Voeg peper, zout en salie toe. Sprenkel er citroensap over.

Afwerken

9

Kook de ravioli. Schik ze in diepe borden en schep er de pompoen met sjalot over. Werk af met de salie.