Ragù bianco met tagliatelle
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.
Ragù bianco met tagliatelle
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
2 el
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Spiering
800 g
Pancetta
150 g
Uien
2
Look
3 teentjes
Selderwitte
4
Kruidentuiltjetijm, rozemarijn, laurier en salie
1
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,4 l
Citroenensap
0,5
Platte peterselie (vers)
1 bosje
Parmezaan
100 g
Tagliatelle
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Spiering
800 g
Pancetta
150 g
Bloem
2 el
Uien
2
Look
3 teentjes
Selderwitte
4
Kruidentuiltjetijm, rozemarijn, laurier en salie
1
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,4 l
Citroenensap
0,5
Platte peterselie (vers)
1 bosje
Parmezaan
100 g
Tagliatelle
400 g
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.