Ragù bianco met tagliatelle
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.
Ragù bianco met tagliatelle
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.
Ingrediënten
4 personen
Spiering
800 g
Pancetta
150 g
Bloem
2 el
Uien
2
Look
3 teentjes
Selderwitte
4
Kruidentuiltjetijm, rozemarijn, laurier en salie
1
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,4 l
Citroenensap
0,5
Platte peterselie (vers)
1 bosje
Parmezaan
100 g
Tagliatelle
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Spiering
800 g
Pancetta
150 g
Bloem
2 el
Uien
2
Look
3 teentjes
Selderwitte
4
Kruidentuiltjetijm, rozemarijn, laurier en salie
1
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
0,4 l
Citroenensap
0,5
Platte peterselie (vers)
1 bosje
Parmezaan
100 g
Tagliatelle
400 g
Ragù bianco met tagliatelle
Een Italiaanse stoofpot met spiering, pancetta, witte wijn en selder.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
800 g spiering
2
Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.
150 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.
2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.
2 el bloem
5
Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.
0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.
1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7
Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.
400 g tagliatelle
8
Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.
9
Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.
10
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11
Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.