Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.

800 g spiering
2

Snijd de spiering in blokjes en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in olijfolie en boter.

150 g pancetta
3

Snijd de pancetta in blokjes en doe ze erbij. Schep het gebakken vlees daarna uit de pot.

2 uien, 4 selder (witte), 3 teentjes Look
4

Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan.

2 el bloem
5

Strooi wat bloem over de groenten en laat even stoven. Voeg het vlees terug toe.

0,2 l witte wijn, 0,4 l Kippenbouillon
6

Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon toe.

1 Kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier en salie)
7

Kruid met peper en zout en voeg de kruidentuil toe. Laat het vlees 2 uur garen in de oven.

400 g tagliatelle
8

Kook de tagliatelle in gezouten water gaar.

9

Doe de pasta in een pan met een lepel kookwater.

10

Haal de kruidentuil uit de stoofpot.

0,5 citroenen (sap), 100 g parmezaan, 1 bosje Platte peterselie (vers)
11

Schep wat ragù bij de pasta en meng. Pers er wat citroensap over. Werk af met parmezaan en fijngesneden peterselie.