Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli
Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli
Een hip en trendy ontbijt waarvoor jong en oud met plezier uit bed komt? Zoek niet verder.Deze mueslimuffins met confituur van rabarber en gember zijn heerlijk met wat Griekse yoghurt en honing.
Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli
Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli
Een hip en trendy ontbijt waarvoor jong en oud met plezier uit bed komt? Zoek niet verder.Deze mueslimuffins met confituur van rabarber en gember zijn heerlijk met wat Griekse yoghurt en honing.
Ingrediënten
4 personen
Steranijs
1
Rabarber
500 g
Vanillestokje
1
Opgelegde gember
2 el
Maxisuiker
175 g
Melk
150 ml
Maïs olie
0,1 l
Honing
75 g
Honing
2 el
Ei
1
Muesli
150 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Speculaaskruiden
1 snuifje
Zelfrijzende bloem
180 g
Blauwe bessen
125 g
Griekse yoghurt
4 el
Benodigdheden
Keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Confituur
1 Steranijs, 500 g Rabarber
1
Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.
2 el opgelegde gember, 175 g maxisuiker
3
Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.
4
Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.
Muffins
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
150 ml melk, 0,1 l maïs olie, 75 g honing, 1 ei
6
Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
150 g muesli, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 snuifje speculaaskruiden, 180 g Zelfrijzende bloem
7
Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.
8
Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.
9
Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
125 g blauwe bessen, 2 el honing, 4 el Griekse yoghurt
10
Schep wat Griekse yoghurt op een bord en leg er enkele blauwe bessen in. Druppel de honing erover. Serveer meteen de verse muffin en de confituur van rabarber.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Confituur
1 Steranijs, 500 g Rabarber
1
Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.
2 el opgelegde gember, 175 g maxisuiker
3
Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.
4
Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.
Muffins
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
150 ml melk, 0,1 l maïs olie, 75 g honing, 1 ei
6
Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
150 g muesli, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 snuifje speculaaskruiden, 180 g Zelfrijzende bloem
7
Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.
8
Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.
9
Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
125 g blauwe bessen, 2 el honing, 4 el Griekse yoghurt
10
Schep wat Griekse yoghurt op een bord en leg er enkele blauwe bessen in. Druppel de honing erover. Serveer meteen de verse muffin en de confituur van rabarber.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Steranijs
1
Rabarber
500 g
Vanillestokje
1
Opgelegde gember
2 el
Maxisuiker
175 g
Melk
150 ml
Maïs olie
0,1 l
Honing
75 g
Honing
2 el
Ei
1
Muesli
150 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Speculaaskruiden
1 snuifje
Zelfrijzende bloem
180 g
Blauwe bessen
125 g
Griekse yoghurt
4 el
Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli
Een hip en trendy ontbijt waarvoor jong en oud met plezier uit bed komt? Zoek niet verder.Deze mueslimuffins met confituur van rabarber en gember zijn heerlijk met wat Griekse yoghurt en honing.Instructies
Confituur
1 Steranijs, 500 g Rabarber
1
Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.
2 el opgelegde gember, 175 g maxisuiker
3
Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.
4
Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.
Muffins
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
150 ml melk, 0,1 l maïs olie, 75 g honing, 1 ei
6
Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
150 g muesli, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 snuifje speculaaskruiden, 180 g Zelfrijzende bloem
7
Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.
8
Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.
9
Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
125 g blauwe bessen, 2 el honing, 4 el Griekse yoghurt
10
Schep wat Griekse yoghurt op een bord en leg er enkele blauwe bessen in. Druppel de honing erover. Serveer meteen de verse muffin en de confituur van rabarber.