Instructies
4 personen
Confituur
1 Steranijs, 500 g Rabarber
1
Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.
2 el opgelegde gember, 175 g maxisuiker
3
Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.
4
Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.
Muffins
5
Verwarm de oven voor tot 175°C.
150 ml melk, 0,1 l maïs olie, 75 g Meli Honing, 1 ei
6
Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
150 g muesli, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 snuifje speculaaskruiden, 180 g Zelfrijzende bloem
7
Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.
8
Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.
9
Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
125 g blauwe bessen, 2 el Meli Honing, 4 el Griekse yoghurt
10