Instructies

4 personen

Confituur

1 Steranijs, 500 g Rabarber
1

Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.

1 vanillestokje
2

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.

2 el opgelegde gember, 175 g maxisuiker
3

Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.

4

Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.

Muffins

5

Verwarm de oven voor tot 175°C.

150 ml melk, 0,1 l maïs olie, 75 g Meli Honing, 1 ei
6

Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
150 g muesli, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 snuifje speculaaskruiden, 180 g Zelfrijzende bloem
7

Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.

8

Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.

9

Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

125 g blauwe bessen, 2 el Meli Honing, 4 el Griekse yoghurt
10

Schep wat Griekse yoghurt op een bord en leg er enkele blauwe bessen in. Druppel de honing erover. Serveer meteen de verse muffin en de confituur van rabarber.