Broodpudding
Broodpudding
Broodpudding
Broodpudding
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
400 g
Melk
0,6 l
Melk
1 scheutje
Vanillestok
1
Kaneelpoeder
1 tl
Bruine suiker
80 g
Zout
1 snuifje
Witte chocolade
100 g
Gedroogde abrikozen
200 g
Gedroogde kersen
200 g
Eieren
3
Donkerbruine suiker
Bloemsuiker
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een pannenlikker, een cakevorm of ovenschotel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
2
Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.
0,6 l melk, 1 vanillestok, 1 tl kaneelpoeder
3
Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.
80 g bruine suiker, 1 snuifje zout
4
Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.
100 g witte chocolade, 1 scheutje melk
5
Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.
200 g Gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde kersen
6
Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.
7
Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.
3 eieren
8
Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.
donkerbruine suiker
9
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.
10
Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.
bloemsuiker
11
Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal hem nadien uit de vorm, snijd in porties en bestuif met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
2
Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.
0,6 l melk, 1 vanillestok, 1 tl kaneelpoeder
3
Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.
80 g bruine suiker, 1 snuifje zout
4
Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.
100 g witte chocolade, 1 scheutje melk
5
Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.
200 g Gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde kersen
6
Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.
7
Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.
3 eieren
8
Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.
donkerbruine suiker
9
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.
10
Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.
bloemsuiker
11
Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal hem nadien uit de vorm, snijd in porties en bestuif met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
400 g
Melk
0,6 l
Melk
1 scheutje
Vanillestok
1
Kaneelpoeder
1 tl
Bruine suiker
80 g
Zout
1 snuifje
Witte chocolade
100 g
Gedroogde abrikozen
200 g
Gedroogde kersen
200 g
Eieren
3
Donkerbruine suiker
Bloemsuiker
Broodpudding
Broodpudding of bodding is een tussendoortje op basis van oud brood en witte chocolade. Door stukjes gedroogd fruit zoals abrikoos en kersen toe te voegen aan het beslag maak je er een heerlijk dessertje van dat je zowel warm als koud kan serveren.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
2
Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.
0,6 l melk, 1 vanillestok, 1 tl kaneelpoeder
3
Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.
80 g bruine suiker, 1 snuifje zout
4
Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.
100 g witte chocolade, 1 scheutje melk
5
Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.
200 g Gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde kersen
6
Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.
7
Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.
3 eieren
8
Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.
donkerbruine suiker
9
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.
10
Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.
bloemsuiker
11
Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal hem nadien uit de vorm, snijd in porties en bestuif met bloemsuiker.