Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
2
Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.
0,6 l melk, 1 vanillestok, 1 tl kaneelpoeder
3
Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.
80 g bruine suiker, 1 snuifje zout
4
Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.
100 g witte chocolade, 1 scheutje melk
5
Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.
200 g Gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde kersen
6
Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.
7
Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.
3 eieren
8
Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.
donkerbruine suiker
9
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.
10
Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.
bloemsuiker
11