Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 170°C.

400 g Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
2

Scheur het brood in stukken en doe ze in de mengkom van je keukenmachine.

0,6 l melk, 1 vanillestok, 1 tl kaneelpoeder
3

Verwarm de melk samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje en een snuifje kaneel in een pan op het vuur.

80 g bruine suiker, 1 snuifje zout
4

Doe de suiker en een snuif zout bij het brood.

100 g witte chocolade, 1 scheutje melk
5

Verwarm in een andere pan een scheutje melk samen met de witte chocolade en laat smelten.

200 g Gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde kersen
6

Snijd de gedroogde abrikozen en kersen in fijne stukjes.

7

Giet de gesmolten witte chocolade over het brood. Haal het vanillestokje uit de opgewarmde melk en giet de melk ook bij het brood. Meng alles met de keukenmachine.

3 eieren
8

Voeg de eieren en de stukjes gedroogd fruit toe en meng tot het broodmengsel een geheel vormt.

donkerbruine suiker
9

Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Stort het beslag in de vorm en bedek met een dun laagje bruine suiker.

10

Bak de broodpudding 1 uur in de oven op 170°C.

bloemsuiker
11

Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal hem nadien uit de vorm, snijd in porties en bestuif met bloemsuiker.