dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groentesoep met ravioli en pesto (thumbnail)Groentesoep met ravioli en pesto

Groentesoep met ravioli en pesto

1u
21
-
2.1K
Recepten

Groentesoep met ravioli en pesto

Zoontje Georges is verzot op tortellini in brodo. Meer bepaald verse tortellini met een vulling van vlees en ricotta in een bouillon van kapoen. Jeroen maakt een vegetarische variant klaar. Tortellini met ricotta en spinazie in een heerlijke bouillon boordevol groenten en afgewerkt met een frisse pesto.
Groentesoep met ravioli en pesto (thumbnail)Groentesoep met ravioli en pesto

Groentesoep met ravioli en pesto

1u
21
-
2.1K
Recepten

Groentesoep met ravioli en pesto

Zoontje Georges is verzot op tortellini in brodo. Meer bepaald verse tortellini met een vulling van vlees en ricotta in een bouillon van kapoen. Jeroen maakt een vegetarische variant klaar. Tortellini met ricotta en spinazie in een heerlijke bouillon boordevol groenten en afgewerkt met een frisse pesto.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Olijfolie
Look
3 teentjes
Wortels
4
Selder
6 stengel
Prei
2 stengel
Courgette
1
Bloemkolen
0,5
Groentebouillon
3 l
Tijm
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Venkelpoeder
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Pijnboompitten
handvol
Parmezaanse kaas
50 g
Basilicum
1 bosje
Citroenen
0,5
Groene asperges
1 bosje
Tortellini
400 g

Benodigdheden

Een ruime casserole, een cutter

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 ajuinen, olijfolie, 2 teentjes Look
1
Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look.
4 Wortels
2
Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.
6 stengel selder, 2 stengel prei, 1 courgette
3
Snijd ook de stengels selder fijn, snijd de stengels prei in ringen en de courgette in stukken. Laat de groenten meestoven.
0,5 bloemkolen
4
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan de stovende groenten.
3 l groentebouillon, tijm, laurierblaadjes, zout, peper, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje selderijzout
5
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een bouquet garni van tijm en laurier. Kruid bij met zout, peper, venkelpoeder en selderijzout. Laat de soep ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
handvol pijnboompitten, 1 teentje Look
6
Rooster de pijnboompitten in een pannetje met een fijngesneden teentje look.
50 g Parmezaanse kaas, olijfolie
7
Doe de Parmezaanse kaas met een scheut olijfolie in de cutter en mix fijn.
1 bosje basilicum, peper, zout, 0,5 citroenen
8
Voeg er de geroosterde pijnboompitten, de basilicumblaadjes en extra olijfolie aan toe. ​​​​​​Mix een tweede maal fijn. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
1 bosje groene asperges
9
Schil de groene asperges, snijd ze in stukken en laat ze gedurende de laatste 10 minuten meekoken in de soep.
400 g tortellini
10
Kook de tortellini’s gaar.
11
Schep de tortellini’s op een diep bord, lepel er de soep met veel groenten bij en werk af met de pesto van basilicum.
1
Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look.
2
Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.

Instructies

2 ajuinen, olijfolie, 2 teentjes Look
1
Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look.
4 Wortels
2
Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.
6 stengel selder, 2 stengel prei, 1 courgette
3
Snijd ook de stengels selder fijn, snijd de stengels prei in ringen en de courgette in stukken. Laat de groenten meestoven.
0,5 bloemkolen
4
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan de stovende groenten.
3 l groentebouillon, tijm, laurierblaadjes, zout, peper, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje selderijzout
5
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een bouquet garni van tijm en laurier. Kruid bij met zout, peper, venkelpoeder en selderijzout. Laat de soep ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
handvol pijnboompitten, 1 teentje Look
6
Rooster de pijnboompitten in een pannetje met een fijngesneden teentje look.
50 g Parmezaanse kaas, olijfolie
7
Doe de Parmezaanse kaas met een scheut olijfolie in de cutter en mix fijn.
1 bosje basilicum, peper, zout, 0,5 citroenen
8
Voeg er de geroosterde pijnboompitten, de basilicumblaadjes en extra olijfolie aan toe. ​​​​​​Mix een tweede maal fijn. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
1 bosje groene asperges
9
Schil de groene asperges, snijd ze in stukken en laat ze gedurende de laatste 10 minuten meekoken in de soep.
400 g tortellini
10
Kook de tortellini’s gaar.
11
Schep de tortellini’s op een diep bord, lepel er de soep met veel groenten bij en werk af met de pesto van basilicum.
1
Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look.
2
Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groentesoep met ravioli en pesto (thumbnail)Groentesoep met ravioli en pesto
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
2
Olijfolie
Look
3 teentjes
Wortels
4
Selder
6 stengel
Prei
2 stengel
Courgette
1
Bloemkolen
0,5
Groentebouillon
3 l
Tijm
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Venkelpoeder
1 snuifje
Selderijzout
1 snuifje
Pijnboompitten
handvol
Parmezaanse kaas
50 g
Basilicum
1 bosje
Citroenen
0,5
Groene asperges
1 bosje
Tortellini
400 g

Groentesoep met ravioli en pesto

Zoontje Georges is verzot op tortellini in brodo. Meer bepaald verse tortellini met een vulling van vlees en ricotta in een bouillon van kapoen. Jeroen maakt een vegetarische variant klaar. Tortellini met ricotta en spinazie in een heerlijke bouillon boordevol groenten en afgewerkt met een frisse pesto.
Instructies
2 ajuinen, olijfolie, 2 teentjes Look
1
Zet een casserole met olijfolie op het vuur. Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olie, gevolgd door de fijngesneden teentjes look.
4 Wortels
2
Verwijder het loof van de jonge wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in schijfjes. Laat ze meestoven met de groenten.
6 stengel selder, 2 stengel prei, 1 courgette
3
Snijd ook de stengels selder fijn, snijd de stengels prei in ringen en de courgette in stukken. Laat de groenten meestoven.
0,5 bloemkolen
4
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan de stovende groenten.
3 l groentebouillon, tijm, laurierblaadjes, zout, peper, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje selderijzout
5
Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een bouquet garni van tijm en laurier. Kruid bij met zout, peper, venkelpoeder en selderijzout. Laat de soep ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
handvol pijnboompitten, 1 teentje Look
6
Rooster de pijnboompitten in een pannetje met een fijngesneden teentje look.
50 g Parmezaanse kaas, olijfolie
7
Doe de Parmezaanse kaas met een scheut olijfolie in de cutter en mix fijn.
1 bosje basilicum, peper, zout, 0,5 citroenen
8
Voeg er de geroosterde pijnboompitten, de basilicumblaadjes en extra olijfolie aan toe. ​​​​​​Mix een tweede maal fijn. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
1 bosje groene asperges
9
Schil de groene asperges, snijd ze in stukken en laat ze gedurende de laatste 10 minuten meekoken in de soep.
400 g tortellini
10
Kook de tortellini’s gaar.
11
Schep de tortellini’s op een diep bord, lepel er de soep met veel groenten bij en werk af met de pesto van basilicum.