Kip laksa
Kip laksa
Kip laksa
Kip laksa
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
0,4 l
Kippenvlees
600 g
Vijfkruiden
Kippenkruiden
Olijfolie
Ahornsiroop
2 el
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Trassie
1 el
Kurkuma
Limoen
1
Arachideolie
Kokosmelk
1 blik
Pindakaas
1 el
Currypasta
1 el
Sojasaus
1 scheutje
Paksoi
1
Lente-uien
2 stengels
Noedels
300 g
Sesamzaadjes
Koriander
Benodigdheden
Blender, een garde, een zeef, een blender of hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
600 g kippenvlees, vijfkruiden, kippenkruiden
2
Snijd het kippenvlees in repen en verzamel ze in mengschaal. Breng op smaak met five-spice en kippenkruiden.
TIPDit Chinees kruidenpoeder is samengesteld uit 5 specerijen: kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Je koopt zo’n potje in de supermarkt met een ruim assortiment gedroogde specerijen.
olijfolie, 2 el ahornsiroop
3
Voeg er de esdoornsiroop en een scheutje olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Laat het geheel even marineren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
40 g gember, 1 rode chilipeper
5
Schil de gember en snijd hem in stukjes. Snijd ook de helft van de chilipeper in plakjes.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
6
Snijd het citroengras en de limoenblaadjes grof en doe ze samen met de gember en de chilipeper in de blender.
1 el trassie, kurkuma, 0,5 limoenen, olijfolie
7
Voeg de trassi toe en kruid met een snuif kurkuma. Schenk er het limoensap en een klein scheutje olijfolie bij en mix alles fijn.
arachideolie
8
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot.
9
Bak het mengsel kort in de olie. Bevochtig met de bouillon.
1 blik kokosmelk, 1 el pindakaas, 1 el currypasta, 1 scheutje sojasaus
10
Voeg de kokosmelk toe, gevolgd door de pindakaas, de currypasta en de sojasaus. Roer met een garde en laat het soepje inkoken op een zacht vuur.
1 Paksoi
11
Was de paksoi en snijd de groente in reepjes. Kook eerst de witte bladstelen in vier tot zes minuten bijna beetgaar. Voeg dan de reepjes groen blad toe en kook nog een minuut. Giet de paksoi af en laat goed uitlekken.
0,5 limoenen, 2 stengels lente-uien
12
Snijd de limoen in schijfjes. Snijd de andere helft van de rode chilipeper fijn. Snipper de lente-uien fijn. Zet het garnituur even aan de kant voor de afwerking.
olijfolie
13
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak er de gemarineerde kippenreepjes in aan, tot ze goudbruin zijn.
300 g noedels
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar.
15
Zeef de soep.
16
Giet de noedels af en serveer ze in een diep bord of diepe kom. Doe er wat gekookte paksoi bij en lepel er de pittige soep over.
sesamzaadjes, koriander
17
Werk het geheel af met de gebakken kippenreepjes en het garnituur van limoen, chilipeper en lente-ui. Strooi er nog wat sesamzaadjes en plukjes koriander over.
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
600 g kippenvlees, vijfkruiden, kippenkruiden
2
Snijd het kippenvlees in repen en verzamel ze in mengschaal. Breng op smaak met five-spice en kippenkruiden.
TIPDit Chinees kruidenpoeder is samengesteld uit 5 specerijen: kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Je koopt zo’n potje in de supermarkt met een ruim assortiment gedroogde specerijen.
olijfolie, 2 el ahornsiroop
3
Voeg er de esdoornsiroop en een scheutje olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Laat het geheel even marineren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
40 g gember, 1 rode chilipeper
5
Schil de gember en snijd hem in stukjes. Snijd ook de helft van de chilipeper in plakjes.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
6
Snijd het citroengras en de limoenblaadjes grof en doe ze samen met de gember en de chilipeper in de blender.
1 el trassie, kurkuma, 0,5 limoenen, olijfolie
7
Voeg de trassi toe en kruid met een snuif kurkuma. Schenk er het limoensap en een klein scheutje olijfolie bij en mix alles fijn.
arachideolie
8
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot.
9
Bak het mengsel kort in de olie. Bevochtig met de bouillon.
1 blik kokosmelk, 1 el pindakaas, 1 el currypasta, 1 scheutje sojasaus
10
Voeg de kokosmelk toe, gevolgd door de pindakaas, de currypasta en de sojasaus. Roer met een garde en laat het soepje inkoken op een zacht vuur.
1 Paksoi
11
Was de paksoi en snijd de groente in reepjes. Kook eerst de witte bladstelen in vier tot zes minuten bijna beetgaar. Voeg dan de reepjes groen blad toe en kook nog een minuut. Giet de paksoi af en laat goed uitlekken.
0,5 limoenen, 2 stengels lente-uien
12
Snijd de limoen in schijfjes. Snijd de andere helft van de rode chilipeper fijn. Snipper de lente-uien fijn. Zet het garnituur even aan de kant voor de afwerking.
olijfolie
13
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak er de gemarineerde kippenreepjes in aan, tot ze goudbruin zijn.
300 g noedels
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar.
15
Zeef de soep.
16
Giet de noedels af en serveer ze in een diep bord of diepe kom. Doe er wat gekookte paksoi bij en lepel er de pittige soep over.
sesamzaadjes, koriander
17
Werk het geheel af met de gebakken kippenreepjes en het garnituur van limoen, chilipeper en lente-ui. Strooi er nog wat sesamzaadjes en plukjes koriander over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,4 l
Kippenvlees
600 g
Vijfkruiden
Kippenkruiden
Olijfolie
Ahornsiroop
2 el
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Citroengras
1 stengel
Limoenblaadjes
2
Trassie
1 el
Kurkuma
Limoen
1
Arachideolie
Kokosmelk
1 blik
Pindakaas
1 el
Currypasta
1 el
Sojasaus
1 scheutje
Paksoi
1
Lente-uien
2 stengels
Noedels
300 g
Sesamzaadjes
Koriander
Kip laksa
Als je in de Maleisische keuken een ‘laksa’ bestelt, dan krijg je een pittige noedelsoep voorgeschoteld, vaak met vis en scampi’s. Jeroen maakt zijn eigen versie van de curry met gemarineerde kippenreepjes en een smakelijk kooltje.Instructies
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
600 g kippenvlees, vijfkruiden, kippenkruiden
2
Snijd het kippenvlees in repen en verzamel ze in mengschaal. Breng op smaak met five-spice en kippenkruiden.
TIPDit Chinees kruidenpoeder is samengesteld uit 5 specerijen: kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Je koopt zo’n potje in de supermarkt met een ruim assortiment gedroogde specerijen.
olijfolie, 2 el ahornsiroop
3
Voeg er de esdoornsiroop en een scheutje olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Laat het geheel even marineren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
40 g gember, 1 rode chilipeper
5
Schil de gember en snijd hem in stukjes. Snijd ook de helft van de chilipeper in plakjes.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
6
Snijd het citroengras en de limoenblaadjes grof en doe ze samen met de gember en de chilipeper in de blender.
1 el trassie, kurkuma, 0,5 limoenen, olijfolie
7
Voeg de trassi toe en kruid met een snuif kurkuma. Schenk er het limoensap en een klein scheutje olijfolie bij en mix alles fijn.
arachideolie
8
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot.
9
Bak het mengsel kort in de olie. Bevochtig met de bouillon.
1 blik kokosmelk, 1 el pindakaas, 1 el currypasta, 1 scheutje sojasaus
10
Voeg de kokosmelk toe, gevolgd door de pindakaas, de currypasta en de sojasaus. Roer met een garde en laat het soepje inkoken op een zacht vuur.
1 Paksoi
11
Was de paksoi en snijd de groente in reepjes. Kook eerst de witte bladstelen in vier tot zes minuten bijna beetgaar. Voeg dan de reepjes groen blad toe en kook nog een minuut. Giet de paksoi af en laat goed uitlekken.
0,5 limoenen, 2 stengels lente-uien
12
Snijd de limoen in schijfjes. Snijd de andere helft van de rode chilipeper fijn. Snipper de lente-uien fijn. Zet het garnituur even aan de kant voor de afwerking.
olijfolie
13
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak er de gemarineerde kippenreepjes in aan, tot ze goudbruin zijn.
300 g noedels
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar.
15
Zeef de soep.
16
Giet de noedels af en serveer ze in een diep bord of diepe kom. Doe er wat gekookte paksoi bij en lepel er de pittige soep over.
sesamzaadjes, koriander
17
Werk het geheel af met de gebakken kippenreepjes en het garnituur van limoen, chilipeper en lente-ui. Strooi er nog wat sesamzaadjes en plukjes koriander over.