Instructies
4 personen
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
600 g kippenvlees, vijfkruiden, kippenkruiden
2
Snijd het kippenvlees in repen en verzamel ze in mengschaal. Breng op smaak met five-spice en kippenkruiden.
TIPDit Chinees kruidenpoeder is samengesteld uit 5 specerijen: kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Je koopt zo’n potje in de supermarkt met een ruim assortiment gedroogde specerijen.
olijfolie, 2 el ahornsiroop
3
Voeg er de esdoornsiroop en een scheutje olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Laat het geheel even marineren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
40 g gember, 1 rode chilipeper
5
Schil de gember en snijd hem in stukjes. Snijd ook de helft van de chilipeper in plakjes.
1 stengel Citroengras, 2 limoenblaadjes
6
Snijd het citroengras en de limoenblaadjes grof en doe ze samen met de gember en de chilipeper in de blender.
1 el trassie, kurkuma, 0,5 limoenen, olijfolie
7
Voeg de trassi toe en kruid met een snuif kurkuma. Schenk er het limoensap en een klein scheutje olijfolie bij en mix alles fijn.
arachideolie
8
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot.
9
Bak het mengsel kort in de olie. Bevochtig met de bouillon.
1 blik kokosmelk, 1 el pindakaas, 1 el currypasta, 1 scheutje sojasaus
10
Voeg de kokosmelk toe, gevolgd door de pindakaas, de currypasta en de sojasaus. Roer met een garde en laat het soepje inkoken op een zacht vuur.
1 Paksoi
11
Was de paksoi en snijd de groente in reepjes. Kook eerst de witte bladstelen in vier tot zes minuten bijna beetgaar. Voeg dan de reepjes groen blad toe en kook nog een minuut. Giet de paksoi af en laat goed uitlekken.
0,5 limoenen, 2 stengels lente-uien
12
Snijd de limoen in schijfjes. Snijd de andere helft van de rode chilipeper fijn. Snipper de lente-uien fijn. Zet het garnituur even aan de kant voor de afwerking.
olijfolie
13
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak er de gemarineerde kippenreepjes in aan, tot ze goudbruin zijn.
300 g noedels
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar.
15
Zeef de soep.
16
Giet de noedels af en serveer ze in een diep bord of diepe kom. Doe er wat gekookte paksoi bij en lepel er de pittige soep over.
sesamzaadjes, koriander
17