dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet (thumbnail)Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

50m
19
-
4.8K
Recepten

Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

Voor een snelle maaltijd ben je met een risotto altijd gediend. Deze stevige risotto van linzen en geroosterde aubergines zullen niet teleurstellen. Met een heerlijke kotelet en een frisse tomatensla on the side heb je gegarandeerd prijs.
Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet (thumbnail)Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

50m
19
-
4.8K
Recepten

Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

Voor een snelle maaltijd ben je met een risotto altijd gediend. Deze stevige risotto van linzen en geroosterde aubergines zullen niet teleurstellen. Met een heerlijke kotelet en een frisse tomatensla on the side heb je gegarandeerd prijs.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes4.8K

Ingrediënten

4 personen
Groene linzen
200 g
Varkenskoteletten
4
Aubergine
2
Peper
Grof zout
Rozemarijn
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Look
5 teentjes
Komijn
1 flinke snuif
Olijfolie
Ajuin
1
Ajuinen
Laurier
Bouillon
0,8 l
Zout
Boter
Tomaten
3
Rucola
handvol
Azijn
1 scheutje
Parmezaanse kaas
50 g

Benodigdheden

Een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g groene linzen, 4 varkenskoteletten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de linzen weken in een kom met water. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak met een mes enkele inkepingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout
3
Leg de aubergines op een bakplaat en kruid ze met peper en grof zout.
rozemarijn, tijm
4
Rits de takjes rozemarijn en steek ze in de inkepingen van het vruchtvlees, gevolgd door enkele takjes tijm.
2 teentjes Look
5
Pel de look en snijd de teentjes in twee. Steek ook de plakjes look in de inkepingen.
1 flinke snuif komijn, olijfolie
6
Breng de aubergines op smaak met een snuif komijn en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines gedurende 40 minuten.
olijfolie
7
Zet een diepe pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 ajuin
8
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui vervolgens aan in de hete olijfolie.
1 teentje Look
9
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende ui.
tijm, laurier
10
Hak enkele takjes tijm fijn en doe hem met de laurierblaadjes bij de stovende groenten.
0,8 l Bouillon, peper, zout
11
Voeg er de linzen aan toe, laat ze even meestoven en blus het geheel met de bouillon zodat de groenten net onder staan. Kruid met zout en peper.
12
Laat de linzen 25 minuten rustig garen onder een deksel in de hete bouillon tot het meeste vocht verdampt is.
peper, grof zout
13
Kruid intussen het vlees met peper en grof zout.
boter
14
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
3 tomaten
15
Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in stukken. Leg de tomaten in een kom.
ajuinen
16
Snijd de opgelegde uien in plakjes en voeg ze toe aan de tomaten.
olijfolie, peper, grof zout
17
Breng de tomatensla op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
handvol Rucola, 1 scheutje azijn
18
Doe er de rucolablaadjes bij en giet er een scheutje azijn over.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm
19
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze toe aan de bruisende boter in de pan. Leg er vervolgens enkele takjes tijm en een takje rozemarijn bij.
20
Bak het vlees aan beide kanten gaar in de bruisende boter. Lepel regelmatig wat van de boter en de kruiden over de koteletten voor extra smaak.
boter, 50 g Parmezaanse kaas
21
Doe een flinke klont boter bij de linzen gevolgd door de geraspte Parmezaanse kaas. Meng het geheel onder elkaar.
22
Haal de aubergines uit de oven wanneer ze gaar zijn, verwijder de kruiden en de look uit het vruchtvlees en schraap het vruchtvlees van de schil.
peper, zout
23
Doe het vruchtvlees bij de linzen en meng het eronder. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
24
Serveer de gebakken koteletten met de linzenrisotto en de tomatensla.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de linzen weken in een kom met water. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak met een mes enkele inkepingen in het vruchtvlees.

Instructies

200 g groene linzen, 4 varkenskoteletten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de linzen weken in een kom met water. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak met een mes enkele inkepingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout
3
Leg de aubergines op een bakplaat en kruid ze met peper en grof zout.
rozemarijn, tijm
4
Rits de takjes rozemarijn en steek ze in de inkepingen van het vruchtvlees, gevolgd door enkele takjes tijm.
2 teentjes Look
5
Pel de look en snijd de teentjes in twee. Steek ook de plakjes look in de inkepingen.
1 flinke snuif komijn, olijfolie
6
Breng de aubergines op smaak met een snuif komijn en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines gedurende 40 minuten.
olijfolie
7
Zet een diepe pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 ajuin
8
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui vervolgens aan in de hete olijfolie.
1 teentje Look
9
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende ui.
tijm, laurier
10
Hak enkele takjes tijm fijn en doe hem met de laurierblaadjes bij de stovende groenten.
0,8 l Bouillon, peper, zout
11
Voeg er de linzen aan toe, laat ze even meestoven en blus het geheel met de bouillon zodat de groenten net onder staan. Kruid met zout en peper.
12
Laat de linzen 25 minuten rustig garen onder een deksel in de hete bouillon tot het meeste vocht verdampt is.
peper, grof zout
13
Kruid intussen het vlees met peper en grof zout.
boter
14
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
3 tomaten
15
Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in stukken. Leg de tomaten in een kom.
ajuinen
16
Snijd de opgelegde uien in plakjes en voeg ze toe aan de tomaten.
olijfolie, peper, grof zout
17
Breng de tomatensla op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
handvol Rucola, 1 scheutje azijn
18
Doe er de rucolablaadjes bij en giet er een scheutje azijn over.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm
19
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze toe aan de bruisende boter in de pan. Leg er vervolgens enkele takjes tijm en een takje rozemarijn bij.
20
Bak het vlees aan beide kanten gaar in de bruisende boter. Lepel regelmatig wat van de boter en de kruiden over de koteletten voor extra smaak.
boter, 50 g Parmezaanse kaas
21
Doe een flinke klont boter bij de linzen gevolgd door de geraspte Parmezaanse kaas. Meng het geheel onder elkaar.
22
Haal de aubergines uit de oven wanneer ze gaar zijn, verwijder de kruiden en de look uit het vruchtvlees en schraap het vruchtvlees van de schil.
peper, zout
23
Doe het vruchtvlees bij de linzen en meng het eronder. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
24
Serveer de gebakken koteletten met de linzenrisotto en de tomatensla.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de linzen weken in een kom met water. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak met een mes enkele inkepingen in het vruchtvlees.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet (thumbnail)Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet
4 personen
50m
Ingrediënten
Groene linzen
200 g
Varkenskoteletten
4
Aubergine
2
Peper
Grof zout
Rozemarijn
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Look
5 teentjes
Komijn
1 flinke snuif
Olijfolie
Ajuin
1
Ajuinen
Laurier
Bouillon
0,8 l
Zout
Boter
Tomaten
3
Rucola
handvol
Azijn
1 scheutje
Parmezaanse kaas
50 g

Linzenrisotto met aubergine, tomatensla en kotelet

Voor een snelle maaltijd ben je met een risotto altijd gediend. Deze stevige risotto van linzen en geroosterde aubergines zullen niet teleurstellen. Met een heerlijke kotelet en een frisse tomatensla on the side heb je gegarandeerd prijs.
Instructies
200 g groene linzen, 4 varkenskoteletten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de linzen weken in een kom met water. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2 aubergine
2
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak met een mes enkele inkepingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout
3
Leg de aubergines op een bakplaat en kruid ze met peper en grof zout.
rozemarijn, tijm
4
Rits de takjes rozemarijn en steek ze in de inkepingen van het vruchtvlees, gevolgd door enkele takjes tijm.
2 teentjes Look
5
Pel de look en snijd de teentjes in twee. Steek ook de plakjes look in de inkepingen.
1 flinke snuif komijn, olijfolie
6
Breng de aubergines op smaak met een snuif komijn en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines gedurende 40 minuten.
olijfolie
7
Zet een diepe pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 ajuin
8
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui vervolgens aan in de hete olijfolie.
1 teentje Look
9
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende ui.
tijm, laurier
10
Hak enkele takjes tijm fijn en doe hem met de laurierblaadjes bij de stovende groenten.
0,8 l Bouillon, peper, zout
11
Voeg er de linzen aan toe, laat ze even meestoven en blus het geheel met de bouillon zodat de groenten net onder staan. Kruid met zout en peper.
12
Laat de linzen 25 minuten rustig garen onder een deksel in de hete bouillon tot het meeste vocht verdampt is.
peper, grof zout
13
Kruid intussen het vlees met peper en grof zout.
boter
14
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
3 tomaten
15
Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in stukken. Leg de tomaten in een kom.
ajuinen
16
Snijd de opgelegde uien in plakjes en voeg ze toe aan de tomaten.
olijfolie, peper, grof zout
17
Breng de tomatensla op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
handvol Rucola, 1 scheutje azijn
18
Doe er de rucolablaadjes bij en giet er een scheutje azijn over.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm
19
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze toe aan de bruisende boter in de pan. Leg er vervolgens enkele takjes tijm en een takje rozemarijn bij.
20
Bak het vlees aan beide kanten gaar in de bruisende boter. Lepel regelmatig wat van de boter en de kruiden over de koteletten voor extra smaak.
boter, 50 g Parmezaanse kaas
21
Doe een flinke klont boter bij de linzen gevolgd door de geraspte Parmezaanse kaas. Meng het geheel onder elkaar.
22
Haal de aubergines uit de oven wanneer ze gaar zijn, verwijder de kruiden en de look uit het vruchtvlees en schraap het vruchtvlees van de schil.
peper, zout
23
Doe het vruchtvlees bij de linzen en meng het eronder. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
24
Serveer de gebakken koteletten met de linzenrisotto en de tomatensla.