Granolamuffins met appel en five-spice
Granolamuffins met appel en five-spice
Granolamuffins met appel en five-spice
Granolamuffins met appel en five-spice
Ingrediënten
4 personen
Boter
100 g
Boter
1 een klontje
Griekse yoghurt
100 g
Melk
0,1 l
Eieren
2
Appels
2
Kristalsuiker
1 el
Kristalsuiker
125 g
Bloem
300 g
Bakpoeder
2 tl
Vijfkruiden
1 el
Vijfkruiden
1 tl
Eiwit
1
Zonnebloempitten
20 g
Pompoenpitten
20 g
Havermout
75 g
Notenmix
50 g
Bloemsuiker
100 g
Benodigdheden
Papieren muffinvormpjes en een metalen bakvorm voor muffins
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g boter
1
Laat de boter smelten in een pan.
100 g Griekse yoghurt, 0,1 l melk, 2 eieren
2
Meng de Griekse yoghurt met de melk en de eieren in een grote kom, klop alles even los. Voeg er nadien de gesmolten boter bij, klop opnieuw alles even los.
1 een klontje boter, 2 appels, 1 el kristalsuiker
3
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd de appels in fijne blokjes en bak ze in de pan met wat suiker.
300 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder, 1 el vijfkruiden
4
Nu gaan we aan de natte stoffen (het mengsel van ei, boter, melk en yoghurt) de droge stoffen toevoegen: suiker, bloem, bakpoeder en een snuifje zout. Meng het beslag goed en voeg er een eetlepel five-spice mix aan toe.
5
Eens de appels klaar zijn, voeg je ze toe bij het beslag.
1 eiwit, 25 g kristalsuiker, 20 g zonnebloempitten, 20 g pompoenpitten, 75 g havermout, 50 g notenmix
6
Klop het eiwit op in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe voor de granola: suiker, zonnebloempitten, pompoenpitten, havermout en notenmix. Ga eerst eens met een mes door de notenmix zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de andere pitten en zaden.
7
Plaats de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm. Vul ze met het beslag en bedek de bovenkant met een laagje granola. Schuif de muffins 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
100 g bloemsuiker, 1 tl vijfkruiden
8
Meng de bloemsuiker met de five-spice mix.
9
Laat de muffins even afkoelen en strooi er de mengeling van suiker en five-spice over.
100 g boter
1
Laat de boter smelten in een pan.
100 g Griekse yoghurt, 0,1 l melk, 2 eieren
2
Meng de Griekse yoghurt met de melk en de eieren in een grote kom, klop alles even los. Voeg er nadien de gesmolten boter bij, klop opnieuw alles even los.
1 een klontje boter, 2 appels, 1 el kristalsuiker
3
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd de appels in fijne blokjes en bak ze in de pan met wat suiker.
300 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder, 1 el vijfkruiden
4
Nu gaan we aan de natte stoffen (het mengsel van ei, boter, melk en yoghurt) de droge stoffen toevoegen: suiker, bloem, bakpoeder en een snuifje zout. Meng het beslag goed en voeg er een eetlepel five-spice mix aan toe.
5
Eens de appels klaar zijn, voeg je ze toe bij het beslag.
1 eiwit, 25 g kristalsuiker, 20 g zonnebloempitten, 20 g pompoenpitten, 75 g havermout, 50 g notenmix
6
Klop het eiwit op in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe voor de granola: suiker, zonnebloempitten, pompoenpitten, havermout en notenmix. Ga eerst eens met een mes door de notenmix zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de andere pitten en zaden.
7
Plaats de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm. Vul ze met het beslag en bedek de bovenkant met een laagje granola. Schuif de muffins 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
100 g bloemsuiker, 1 tl vijfkruiden
8
Meng de bloemsuiker met de five-spice mix.
9
Laat de muffins even afkoelen en strooi er de mengeling van suiker en five-spice over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
100 g
Boter
1 een klontje
Griekse yoghurt
100 g
Melk
0,1 l
Eieren
2
Appels
2
Kristalsuiker
1 el
Kristalsuiker
125 g
Bloem
300 g
Bakpoeder
2 tl
Vijfkruiden
1 el
Vijfkruiden
1 tl
Eiwit
1
Zonnebloempitten
20 g
Pompoenpitten
20 g
Havermout
75 g
Notenmix
50 g
Bloemsuiker
100 g
Granolamuffins met appel en five-spice
Dit is puur bakplezier! Heerlijk geurige muffins met gebakken appel, krokante granola en Chinees vijfkruidenpoeder (kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel).Een tikkeltje anders dan de doorsnee muffins. Dat maakt ze net zo bijzonder!Instructies
100 g boter
1
Laat de boter smelten in een pan.
100 g Griekse yoghurt, 0,1 l melk, 2 eieren
2
Meng de Griekse yoghurt met de melk en de eieren in een grote kom, klop alles even los. Voeg er nadien de gesmolten boter bij, klop opnieuw alles even los.
1 een klontje boter, 2 appels, 1 el kristalsuiker
3
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd de appels in fijne blokjes en bak ze in de pan met wat suiker.
300 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder, 1 el vijfkruiden
4
Nu gaan we aan de natte stoffen (het mengsel van ei, boter, melk en yoghurt) de droge stoffen toevoegen: suiker, bloem, bakpoeder en een snuifje zout. Meng het beslag goed en voeg er een eetlepel five-spice mix aan toe.
5
Eens de appels klaar zijn, voeg je ze toe bij het beslag.
1 eiwit, 25 g kristalsuiker, 20 g zonnebloempitten, 20 g pompoenpitten, 75 g havermout, 50 g notenmix
6
Klop het eiwit op in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe voor de granola: suiker, zonnebloempitten, pompoenpitten, havermout en notenmix. Ga eerst eens met een mes door de notenmix zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de andere pitten en zaden.
7
Plaats de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm. Vul ze met het beslag en bedek de bovenkant met een laagje granola. Schuif de muffins 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
100 g bloemsuiker, 1 tl vijfkruiden
8
Meng de bloemsuiker met de five-spice mix.
9
Laat de muffins even afkoelen en strooi er de mengeling van suiker en five-spice over.