Instructies

4 personen
100 g boter
1

Laat de boter smelten in een pan.

100 g Griekse yoghurt, 0,1 l melk, 2 eieren
2

Meng de Griekse yoghurt met de melk en de eieren in een grote kom, klop alles even los. Voeg er nadien de gesmolten boter bij, klop opnieuw alles even los.

1 een klontje boter, 2 appels, 1 el kristalsuiker
3

Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd de appels in fijne blokjes en bak ze in de pan met wat suiker.

300 g bloem, 100 g kristalsuiker, 2 tl bakpoeder, 1 el vijfkruiden
4

Nu gaan we aan de natte stoffen (het mengsel van ei, boter, melk en yoghurt) de droge stoffen toevoegen: suiker, bloem, bakpoeder en een snuifje zout. Meng het beslag goed en voeg er een eetlepel five-spice mix aan toe.

5

Eens de appels klaar zijn, voeg je ze toe bij het beslag.

1 eiwit, 25 g kristalsuiker, 20 g zonnebloempitten, 20 g pompoenpitten, 75 g havermout, 50 g notenmix
6

Klop het eiwit op in een kom en voeg er de andere ingrediënten aan toe voor de granola: suiker, zonnebloempitten, pompoenpitten, havermout en notenmix. Ga eerst eens met een mes door de notenmix zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de andere pitten en zaden.

7

Plaats de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm. Vul ze met het beslag en bedek de bovenkant met een laagje granola. Schuif de muffins 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.

100 g bloemsuiker, 1 tl vijfkruiden
8

Meng de bloemsuiker met de five-spice mix.

9

Laat de muffins even afkoelen en strooi er de mengeling van suiker en five-spice over.