Fish and chips met mushy peas
Fish and chips met mushy peas
Fish and chips met mushy peas
Fish and chips met mushy peas
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
600 g
Bloem
75 g
Maïzena
75 g
Bakpoeder
1 tl
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Bruin bier
0,1 l
Spuitwater
0,1 l
Ajuin
1
Look
0,5 teentjes
Erwten
400 g
Zeebarbeel
400 g
Mayonaise
3 el
Limoen
1
Boter
50 g
Munt
Citroen
1
Arachideolie
0,1 l
Xeresazijn
Benodigdheden
Dunschiller, friteuse, visgraatpincet, rasp, een vel keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de friteuse voor tot 140°C.
600 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke staafjes. Pocheer ze 4 minuten in het frituurvet op 140°C. Haal de frieten daarna uit het frietvet, schep ze in een bord of schaal en laat afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van het vet naar 170°C.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,1 l bruin bier, 0,1 l spuitwater
3
Meng de bloem, de maizena en het bakpoeder en kruid met peper en zout. Roer er het bier en het spuitwater door en laat het beslag een half uur rusten in de koelkast.
1 ajuin, 0,5 teentjes Look
4
Pel de ui en de look en snipper ze fijn. Smelt een klont boter in een pan en stoof de sjalot en de look aan.
400 g erwten
5
Voeg de erwtjes toe aan de sjalot en de look. Laat ze even meestoven en voeg een klein scheutje water toe. Kruid met peper en zout. Breng het geheel, zonder deksel, aan de kook tot de erwtjes helemaal gaar zijn.
400 g zeebarbeel
6
Verwijder de graten uit de vis (indien nodig) en kruid met peper en zout. Schep wat bloem op een bord en bedek de stukken vis rondomrond met een dun laagje bloem.
3 el mayonaise, 1 limoen
7
Schep de mayonaise in een kommetje, rasp er de zeste van de limoen bij en pers het sap uit. Meng goed.
50 g boter, Munt, 1 citroen
8
Plet de gare erwten met een pureestamper en voeg er 50 gr boter aan toe. Roer de boter onder erwten en breng het geheel op smaak met peper, zout, fijngesneden munt en het sap van een halve citroen.
0,1 l arachideolie
9
Haal het bierbeslag uit de koelkast. Laat een bodem arachideolie heet worden in een grote pan. Haal de vis door het bierbeslag en bak de stukken vis aan beide kanten krokant in de hete olie.
10
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer tot ze goudbruin zijn en knapperig zijn.
11
Laat de ‘fish’ en de ‘chips’ even uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
xeresazijn
12
Serveer de gebakken vis met de geplette erwtenpuree, de verse frieten en een toef limoenmayonaise. Wil je het helemaal op z’n Brits? Sprenkel dan nog een scheutje azijn over de frieten.
1
Verwarm de friteuse voor tot 140°C.
600 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke staafjes. Pocheer ze 4 minuten in het frituurvet op 140°C. Haal de frieten daarna uit het frietvet, schep ze in een bord of schaal en laat afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van het vet naar 170°C.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,1 l bruin bier, 0,1 l spuitwater
3
Meng de bloem, de maizena en het bakpoeder en kruid met peper en zout. Roer er het bier en het spuitwater door en laat het beslag een half uur rusten in de koelkast.
1 ajuin, 0,5 teentjes Look
4
Pel de ui en de look en snipper ze fijn. Smelt een klont boter in een pan en stoof de sjalot en de look aan.
400 g erwten
5
Voeg de erwtjes toe aan de sjalot en de look. Laat ze even meestoven en voeg een klein scheutje water toe. Kruid met peper en zout. Breng het geheel, zonder deksel, aan de kook tot de erwtjes helemaal gaar zijn.
400 g zeebarbeel
6
Verwijder de graten uit de vis (indien nodig) en kruid met peper en zout. Schep wat bloem op een bord en bedek de stukken vis rondomrond met een dun laagje bloem.
3 el mayonaise, 1 limoen
7
Schep de mayonaise in een kommetje, rasp er de zeste van de limoen bij en pers het sap uit. Meng goed.
50 g boter, Munt, 1 citroen
8
Plet de gare erwten met een pureestamper en voeg er 50 gr boter aan toe. Roer de boter onder erwten en breng het geheel op smaak met peper, zout, fijngesneden munt en het sap van een halve citroen.
0,1 l arachideolie
9
Haal het bierbeslag uit de koelkast. Laat een bodem arachideolie heet worden in een grote pan. Haal de vis door het bierbeslag en bak de stukken vis aan beide kanten krokant in de hete olie.
10
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer tot ze goudbruin zijn en knapperig zijn.
11
Laat de ‘fish’ en de ‘chips’ even uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
xeresazijn
12
Serveer de gebakken vis met de geplette erwtenpuree, de verse frieten en een toef limoenmayonaise. Wil je het helemaal op z’n Brits? Sprenkel dan nog een scheutje azijn over de frieten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
600 g
Bloem
75 g
Maïzena
75 g
Bakpoeder
1 tl
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Bruin bier
0,1 l
Spuitwater
0,1 l
Ajuin
1
Look
0,5 teentjes
Erwten
400 g
Zeebarbeel
400 g
Mayonaise
3 el
Limoen
1
Boter
50 g
Munt
Citroen
1
Arachideolie
0,1 l
Xeresazijn
Fish and chips met mushy peas
Dit is op en top comfort food! Mushy peas ofwel een smeuïge puree van erwtjes met munt en citroen, krokant gebakken vis in bierbeslag en dikke frieten met een scheutje azijn. Britser dan dit wordt het niet!Instructies
1
Verwarm de friteuse voor tot 140°C.
600 g frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke staafjes. Pocheer ze 4 minuten in het frituurvet op 140°C. Haal de frieten daarna uit het frietvet, schep ze in een bord of schaal en laat afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van het vet naar 170°C.
75 g bloem, 75 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,1 l bruin bier, 0,1 l spuitwater
3
Meng de bloem, de maizena en het bakpoeder en kruid met peper en zout. Roer er het bier en het spuitwater door en laat het beslag een half uur rusten in de koelkast.
1 ajuin, 0,5 teentjes Look
4
Pel de ui en de look en snipper ze fijn. Smelt een klont boter in een pan en stoof de sjalot en de look aan.
400 g erwten
5
Voeg de erwtjes toe aan de sjalot en de look. Laat ze even meestoven en voeg een klein scheutje water toe. Kruid met peper en zout. Breng het geheel, zonder deksel, aan de kook tot de erwtjes helemaal gaar zijn.
400 g zeebarbeel
6
Verwijder de graten uit de vis (indien nodig) en kruid met peper en zout. Schep wat bloem op een bord en bedek de stukken vis rondomrond met een dun laagje bloem.
3 el mayonaise, 1 limoen
7
Schep de mayonaise in een kommetje, rasp er de zeste van de limoen bij en pers het sap uit. Meng goed.
50 g boter, Munt, 1 citroen
8
Plet de gare erwten met een pureestamper en voeg er 50 gr boter aan toe. Roer de boter onder erwten en breng het geheel op smaak met peper, zout, fijngesneden munt en het sap van een halve citroen.
0,1 l arachideolie
9
Haal het bierbeslag uit de koelkast. Laat een bodem arachideolie heet worden in een grote pan. Haal de vis door het bierbeslag en bak de stukken vis aan beide kanten krokant in de hete olie.
10
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer tot ze goudbruin zijn en knapperig zijn.
11
Laat de ‘fish’ en de ‘chips’ even uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
xeresazijn
12
Serveer de gebakken vis met de geplette erwtenpuree, de verse frieten en een toef limoenmayonaise. Wil je het helemaal op z’n Brits? Sprenkel dan nog een scheutje azijn over de frieten.