Quiche met roquefort, appel en witloof
Quiche met roquefort, appel en witloof
Jeroen houdt van het begin van een nieuw seizoen omdat je dan met heel andere ingrediënten kunt werken. In de herfst is dat witloof natuurlijk. Het combineert perfect met appelen en blauwe kaas in een heerlijke quiche.
Quiche met roquefort, appel en witloof
Quiche met roquefort, appel en witloof
Jeroen houdt van het begin van een nieuw seizoen omdat je dan met heel andere ingrediënten kunt werken. In de herfst is dat witloof natuurlijk. Het combineert perfect met appelen en blauwe kaas in een heerlijke quiche.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boter
Kruimeldeeg
1 vel
Ajuin
1
Appels
3
Witloof
5 stronkjes
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Kristalsuiker
1 snuifje
Eieren
4
Room
0,2 l
Blauwe kaas
200 g
Mosterd
1 el
Meli Honinghoning
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
Waterkers
1 bosje
Peterselie
1 bosje
Dragon
1 bosje
Walnoten
handvol
Benodigdheden
Boterpapier, blindbakvulling of bakparels, een garde, een taartvorm diameter van 28 cm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
De quiche
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
boter, bloem
2
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif met bloem.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 vel kruimeldeeg
3
Leg het kruimeldeeg in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg.
4
Leg een vel boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in.
5
Bak de quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin, 2 appels
7
Pel en snipper de ui. Schil de appelen en snijd ze in stukken.
8
Stoof de ui kort aan. Doe er de appelen bij.
5 stronkjes witloof
9
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd het in grote stukken.
pepers, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
10
Doe het witloof bij de appelen en laat mee bakken. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje suiker.
4 eieren, 0,2 l Room
11
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
12
Haal de taartbodem uit de oven. Leg er de gebakken groenten in. Giet er het eimengsel over.
200 g blauwe kaas
13
Verkruimel de kaas en strooi deze over de quiche.
TIPAls je de smaak van blauwe kaas te sterk vindt, kun je ook gewone gemalen kaas gebruiken of de quiche zonder kaas bereiden.
14
Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De vinaigrette
1 el mosterd, 1 tl Meli Honing, 1 scheutje dragonazijn, slaolie
15
Meng de mosterd met honing en azijn. Klop er de slaolie door met een garde.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
pepers, zout
16
Breng op smaak met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers, 1 bosje peterselie, 1 bosje dragon
17
Spoel de waterkers, peterselie en dragon. Pluk de blaadjes.
handvol Walnoten
18
Hak de walnoten fijn en doe ze bij de salade.
1 appel
19
Snijd een Granny Smith appel in fijne staafjes (julienne) en meng ze door de salade.
Afwerken en serveren
20
Meng de salade met de vinaigrette. Serveer de quiche met de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
De quiche
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
boter, bloem
2
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif met bloem.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 vel kruimeldeeg
3
Leg het kruimeldeeg in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg.
4
Leg een vel boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in.
5
Bak de quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin, 2 appels
7
Pel en snipper de ui. Schil de appelen en snijd ze in stukken.
8
Stoof de ui kort aan. Doe er de appelen bij.
5 stronkjes witloof
9
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd het in grote stukken.
pepers, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
10
Doe het witloof bij de appelen en laat mee bakken. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje suiker.
4 eieren, 0,2 l Room
11
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
12
Haal de taartbodem uit de oven. Leg er de gebakken groenten in. Giet er het eimengsel over.
200 g blauwe kaas
13
Verkruimel de kaas en strooi deze over de quiche.
TIPAls je de smaak van blauwe kaas te sterk vindt, kun je ook gewone gemalen kaas gebruiken of de quiche zonder kaas bereiden.
14
Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De vinaigrette
1 el mosterd, 1 tl Meli Honing, 1 scheutje dragonazijn, slaolie
15
Meng de mosterd met honing en azijn. Klop er de slaolie door met een garde.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
pepers, zout
16
Breng op smaak met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers, 1 bosje peterselie, 1 bosje dragon
17
Spoel de waterkers, peterselie en dragon. Pluk de blaadjes.
handvol Walnoten
18
Hak de walnoten fijn en doe ze bij de salade.
1 appel
19
Snijd een Granny Smith appel in fijne staafjes (julienne) en meng ze door de salade.
Afwerken en serveren
20
Meng de salade met de vinaigrette. Serveer de quiche met de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Bloem
Kruimeldeeg
1 vel
Ajuin
1
Appels
3
Witloof
5 stronkjes
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Kristalsuiker
1 snuifje
Eieren
4
Room
0,2 l
Blauwe kaas
200 g
Mosterd
1 el
Meli Honinghoning
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
Waterkers
1 bosje
Peterselie
1 bosje
Dragon
1 bosje
Walnoten
handvol
Quiche met roquefort, appel en witloof
Jeroen houdt van het begin van een nieuw seizoen omdat je dan met heel andere ingrediënten kunt werken. In de herfst is dat witloof natuurlijk. Het combineert perfect met appelen en blauwe kaas in een heerlijke quiche.Instructies
De quiche
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
boter, bloem
2
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif met bloem.
1 vel kruimeldeeg
3
Leg het kruimeldeeg in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg.
4
Leg een vel boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in.
5
Bak de quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin, 2 appels
7
Pel en snipper de ui. Schil de appelen en snijd ze in stukken.
8
Stoof de ui kort aan. Doe er de appelen bij.
5 stronkjes witloof
9
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd het in grote stukken.
pepers, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
10
Doe het witloof bij de appelen en laat mee bakken. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje suiker.
4 eieren, 0,2 l Room
11
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
12
Haal de taartbodem uit de oven. Leg er de gebakken groenten in. Giet er het eimengsel over.
200 g blauwe kaas
13
Verkruimel de kaas en strooi deze over de quiche.
TIPAls je de smaak van blauwe kaas te sterk vindt, kun je ook gewone gemalen kaas gebruiken of de quiche zonder kaas bereiden.
14
Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De vinaigrette
1 el mosterd, 1 tl Meli Honing, 1 scheutje dragonazijn, slaolie
15
Meng de mosterd met honing en azijn. Klop er de slaolie door met een garde.
pepers, zout
16
Breng op smaak met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers, 1 bosje peterselie, 1 bosje dragon
17
Spoel de waterkers, peterselie en dragon. Pluk de blaadjes.
handvol Walnoten
18
Hak de walnoten fijn en doe ze bij de salade.
1 appel
19
Snijd een Granny Smith appel in fijne staafjes (julienne) en meng ze door de salade.
Afwerken en serveren
20
Meng de salade met de vinaigrette. Serveer de quiche met de salade.