Instructies
4 personen
De quiche
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
boter, bloem
2
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif met bloem.
1 vel kruimeldeeg
3
Leg het kruimeldeeg in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg.
4
Leg een vel boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in.
5
Bak de quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin, 2 appels
7
Pel en snipper de ui. Schil de appelen en snijd ze in stukken.
8
Stoof de ui kort aan. Doe er de appelen bij.
5 stronkjes witloof
9
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd het in grote stukken.
pepers, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
10
Doe het witloof bij de appelen en laat mee bakken. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje suiker.
4 eieren, 0,2 l Room
11
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
12
Haal de taartbodem uit de oven. Leg er de gebakken groenten in. Giet er het eimengsel over.
200 g blauwe kaas
13
Verkruimel de kaas en strooi deze over de quiche.
TIPAls je de smaak van blauwe kaas te sterk vindt, kun je ook gewone gemalen kaas gebruiken of de quiche zonder kaas bereiden.
14
Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De vinaigrette
1 el mosterd, 1 tl honing, 1 scheutje dragonazijn, slaolie
15
Meng de mosterd met honing en azijn. Klop er de slaolie door met een garde.
pepers, zout
16
Breng op smaak met peper en zout.
De salade
1 bosje Waterkers, 1 bosje peterselie, 1 bosje dragon
17
Spoel de waterkers, peterselie en dragon. Pluk de blaadjes.
handvol Walnoten
18
Hak de walnoten fijn en doe ze bij de salade.
1 appel
19
Snijd een Granny Smith appel in fijne staafjes (julienne) en meng ze door de salade.
Afwerken en serveren
20